Bekerwedstrijd Baronie-Sparta in het Rat-Verlegh Stadion foto Peter Visser

Sparta paar maten te groot voor Baronie

Voetbal

STEENAKKER – De hoop op een bekerstunt hield niet lang stand in de wedstrijd Baronie-Sparta in het Rat Verlegh Stadion. De eredivisieclub bleek al snel een paar maten te groot voor de amateurs uit Breda. Al moet gezegd dat de Rotterdammers in de eerste helft een slechte indruk achterlieten. Het werd uiteindelijk 0-5 .

De eerste helft was weinig spannend. Sparta was sterker, maar van een groot overwicht was geen sprake. Het team uit Rotterdam had wel meer kansen, toch bleef het bij een goal voor de Spartanen. Baronie bleef goed georganiseerd spelen en zette steeds vroeg druk op de helft van de tegenstander.

De eerste kans was voor Baronie. In de achtste minuut kreeg Vincent Vervoort een kans om vanaf de zestien een schot te lossen. Sparta doelman Cor Varkevisser bokste de bal goed uit de hoek. Als Baronie had willen stunten was dit een uitgelezen mogelijkheid geweest het plan van de ploeg uit Rotterdam in de war te schoppen.

Sparta kreeg steeds meer grip op de wedstrijd alleen uitte dit zich niet in grote kansen voor de Rotterdammers. In de 22e minuut was het dan eindelijk raak voor Sparta. Een behendig steekpasje van Kevin Strootman op middenvelder Erik Falkenburg,die beheerst scoorde: 0-1.

Sparta bouwde de druk na het doelpunt enigszins op waardoor Baroniespeler Ruud van Dijk zich genoodzaakt zag hard in te grijpen. De tackle levert een van de zes gele kaarten van de avond op. Ondanks de druk blijft de Bredase ploeg vroeg storen, maar zonder resultaat.

Vanaf het eerste fluitsignaal in de tweede helft zette Sparta een tandje bij en stichtte veel meer gevaar voor het doel van Baroniekeeper Guido van Sant. Sparta was echter nog niet bij machte de score op te voeren. In 52e minuut maakten de Rotterdammers nog een goal, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel.

Een paar minuten later wist keeper Van Sant met een prachtige redding Baronie voorlopig te redden van een grotere achterstand. In de 58e minuut leek de ban dan toch gebroken. Strootman schoot via een corner met een mooi schot de nul twee binnen.

Baronie wisselde nog eens in de hoop het tij te keren. Tevergeefs. Spartaan Charles Dissels, die nog geen minuut in het veld stond, scoorde de 0-3. Een klein kwartier later maakte hij ook het vierde doelpunt voor de Rotterdammers.

Nu werd het voor Baronie zaak niet tegen een enorme zeperd aan te lopen. De Bredase ploeg was conditioneel gezien duidelijk de zwakkere ploeg en dat begon hen in het tweede bedrijf op te breken. Een minuut voor tijd kreeg Sparta nog een penalty. Strootman miste, maar scoorde in dezelfde minuut alsnog. Dat was meteen de eindstand.