Bier en Ballen met Guus Hiddink.
Bier en Ballen met Guus Hiddink. Wijnand Nijs

Bredanaar Chris van Nijnatten coördinator bureau persvoorlichting KNVB

Voetbal

BREDA/ZEIST - De Bredase sportjournalist Chris van Nijnatten is met ingang van 1 maart coördinator bureau persvoorlichting van de KNVB. "Van Nijnatten is een zeer ervaren voetbalverslaggever, die zijn sporen heeft verdiend binnen de sportwereld", aldus de KNVB in een persbericht.

Van Nijnatten is in diverse functies werkzaam geweest voor onder meer Dagblad De Stem, Sport International, Studio Sport en het Algemeen Dagblad. Tijdens zijn carrière bezocht hij ondermeer twee keer de Olympische Spelen, en deed hij vanaf het EK van 1988 en het WK van 1990 verslag van vrijwel alle eindtoernooien van het Nederlands elftal.

Van Nijnatten wordt verantwoordelijk voor het mediabeleid van de KNVB voor zowel betaald voetbal als amateurvoetbal en is naast deze rol tevens meewerkend voorman van het team. Het bureau persvoorlichting maakt deel uit van de afdeling communicatie binnen de KNVB. Naast Chris werken bij het bureau persvoorlichting Hans van Kastel (persvoorlichter), Koen Adriaanse (persvoorlichter), Monique Kessels (persvoorlichter Nederlands elftal) en Bas Ticheler (perschef Nederlands elftal).

Chris van Nijnatten over zijn aanstelling: "Ik ben heel blij met deze mooie uitdaging. Na vele jaren te hebben gewerkt als voetbalverslaggever vind ik het een mooie kans om onderdeel te zijn van de KNVB en vanuit die invalshoek met de voetbalwereld bezig te zijn. Het is een gevarieerde en uitdagende functie waar ik me enorm op verheug."

Ook de voetbalbond is content met de komst van de voetbalkenner. "Hij is een absolute vakman met een groot voetbalhart die zijn sporen ruimschoots verdiend heeft door zijn werk als verslaggever voor diverse media. Van Nijnatten is, mede vanwege de enorme kennis en ervaring die hij meebrengt, een hele goede en waardevolle aanvulling op het jonge, talentvolle team binnen bureau persvoorlichting."