Een regenboog met bijboog aan de Asterdplas.
Een regenboog met bijboog aan de Asterdplas. Foto: Nico Koevoets.

Weerbericht Breda: ‘Het is en blijft herfstachtig’

Door: Nico Koevoets Weer

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor maandag 11 december en de komende dagen.

Het ziet er niet naar uit dat we op korte termijn winterweer mogen verwachten. Het is en blijft herfstachtig. Maandag ligt er een lagedrukgebied boven het noorden van Duitsland. Een eraan verbonden occlusiefront met wat regen trekt naar België weg.

Maandag 11 december 2023
Het is bewolkt met kleine buitjes. Vanmiddag wordt het droog en kan lokaal de zon even doorbreken. Verder staat er een matige westenwind van gemiddeld 3 Beaufort. Maximumtemperaturen rondom de 10 of 11 graden.

Het weer voor de komende dagen
Dinsdag 12 december 2023
De dag begint droog met wolkenvelden, maar in de loop van de middag gaat het opnieuw regenen. De wind waait matig uit het zuidwesten met 3 Beaufort. Maxima rond 11 graden.

Woensdag 13 december 2023
Een lagedrukgebied trekt over België naar Duitsland. Dat brengt bewolkt weer met geruime tijd regen. De wind is veranderlijk en zwak, 1 of 2 Beaufort, maar belandt uiteindelijk in de noordhoek. Het kwik reikt opnieuw tot een zachte 10 graden.

Donderdag 14 december 2023
In de nacht van woensdag op donderdag kan zich plaatselijk mist gevormd hebben en is het fris met minima dicht bij het vriespunt, net 1 graad erboven. Overdag is het in de ochtend tijdelijk droog met mogelijk lokaal wat zonneschijn. In de loop van de middag dikkere wolken gevolgd door regen. Het wordt ongeveer 6 graden bij een wind die zwak is en draait van noordwest naar zuidwest.

Zo was het weer zondag 10 december 2023
Maximumtemperatuur: 11,2 graden
Minimumtemperatuur: 8,2 graden
Neerslag: 1,5 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden
Weersverwachting opgesteld maandag 11 december 2023 om 12:12 uur