Afbeelding
Foto: Seeders

Upgrade jouw tuin naar een paradijs met deze simpele tips

Door: Redactie Advertorial

(Advertorial) - Niets is zo fijn als een mooie, goed ingerichte tuin om in te ontspannen. Maar hoe krijg je je tuin nu precies in die staat? Er zijn gelukkig genoeg manieren om je tuin eenvoudig en snel te upgraden. Met deze tips maak je jouw tuin in no-time tot een echt paradijsje. Laten we snel beginnen!

Creëer een zithoek

Een gezellig zitje is onmisbaar in een mooie tuin. Je kunt hier heerlijk ontspannen en genieten van het mooie weer. Kies daarom een mooi plekje in de tuin uit en maak hier een gezellige zithoek. Dit kan bijvoorbeeld een bankje zijn, maar ook een paar comfortabele stoelen of een tuinset. Zorg wel dat deze plek beschut staat, zodat je ook op dagen met veel wind kunt genieten.

Maak gebruik van plantenbakken

Met plantenbakken kun je eenvoudig meer groen aanbrengen in je tuin. Bovendien zijn ze gemakkelijk te verplaatsen, waardoor je steeds een andere indeling kunt maken. Zet bijvoorbeeld een aantal mooie plantenbakken langs de rand van het terras of op een ander strategisch plekje in de tuin voor extra sfeer. Zo kun je je tuin steeds een nieuwe look geven.

Werk met hoogteverschillen

Een tuin met alleen maar lage planten kan al snel saai worden. Werk daarom met hoogteverschillen. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van verschillende plantformaten. Combineer hoge bomen of struiken met lagere planten voor een speels effect. Ook kun je gebruik maken van terrassen of niveauverschillen om hoogteverschillen te creëren.

Zorg voor sfeervolle verlichting

Met sfeervolle verlichting kun je ook in de avonduren volop van je tuin genieten. Kies bijvoorbeeld voor mooie wandlampen aan de schutting of een hanglamp boven het zitgedeelte van Tuinmeubelshop. Ook kun je gebruikmaken van grondspots of lantaarnpalen voor extra sfeer.

Maak je tuin af met accessoires

Last but not least kun je je tuin afmaken met leuke accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een mooi sierkussen voor op het bankje, een buitenkleed of leuke decoratie voor aan de schutting. Zo creëer je een geheel eigen sfeer en maak je jouw tuin nóg gezelliger.

Met deze simpele upgrades maak je jouw tuin in no-time tot een prachtig paradijs. Het creëren van een zithoek, het gebruik van plantenbakken, het werken met hoogteverschillen, sfeervolle verlichting en leuke accessoires maken je tuin helemaal af. Ga dus snel aan de slag en geniet straks heerlijk van je eigen, prachtige stukje groen.