Afbeelding
Foto: Google Maps

Anna moest als lesbische activiste vluchten uit Rusland

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Op woensdag 20 maart om 19.30 uur organiseert het Mondiaal Centrum Breda een informatieavond over de situatie in Rusland. De in Breda wonende Anna Dvornichenko zal een inleiding houden over de huidige situatie in Rusland na de moord op Aleksej Navalny. Zij is zelf als lesbische activiste moeten vluchten en zal ook haar persoonlijk verhaal vertellen. 

Anna Dvornichenko nam deel aan demonstraties en andere acties georganiseerd door de partij van A. Navalny in haar geboorteplaats. Van 2016 tot 2019 werkte ze samen met Navalny’s partijactivisten in Rostov aan de Don. Anna zal bij het Mondiaal Centrum vertellen over de geschiedenis van de anti-Poetin-protesten in Rusland, haar ervaringen als activiste en de huidige politieke situatie in Rusland. 

Er kunnen ook bloemen gelegd worden om uiting te geven aan solidariteit met onderdrukten.

“Zoals er in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw solidariteitscomitées opgericht werden voor onderdrukten in Vietnam of Chili, zo is nu het idee om een solidariteitscomité ter ondersteuning van verdrukten in Rusland op te richten  Hoe de inhoud van de solidariteit gestalte kan krijgen, kan op de avond zelf besproken worden. In ieder geval kan er bij de regering op aangedrongen worden om Russische producten te boycotten en ook een versneld toegangsbeleid uit te voeren voor mensen die in Rusland vervolgd worden”, aldus Mondiaal Centrum Breda.

Om een indruk te krijgen hoeveel mensen er komen is het gewenst om zich op te geven via gastvrouw@mondiaalcentrumbreda. Inlichtingen over de avond kan ook via wwwmondiaalcentrumbreda.nl of tel. 06-24618155.