Afbeelding

Princenhage bereidt zich voor op jaarlijkse Eierwerpen Kampioenschap

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - Op de markt in Princenhage wordt op tweede paasdag het jaarlijkse Kampioenschap Eierwerpen georganiseerd. De deelnemende teams gaan de strijd met elkaar aan om te zien wie de eieren zo ver mogelijk kan gooien en opvangen zonder dat deze breken.

Aanstaande maandag vindt de 12e editie van het Princenhaags Kampioenschap Eierwerpen plaats op de Haagsemarkt. In teams van drie strijden de deelnemers om de eer en de beker. De wedstrijd voor kinderen van groep 6, 7 en 8 begint om 12.00 uur en duurt tot 14.00 uur. Kinderen die ook willen meedoen, kunnen zich nog aanmelden. Vanaf 14.00 uur gaan de volwassenen de strijd met elkaar aan. Er hebben zich al vijftig teams aangemeld, waardoor de aanmeldingen voor volwassenen vol zijn.

Spelregels

Elk team bestaat uit drie teamleden: een gooier, een vanger en een coach. De gooier moet het ei onderhands gooien, waarna de vanger deze moet opvangen zonder dat het ei breekt. Daarvoor krijgt het team drie kansen. Lukt het, dan mag het team door naar de volgende ronde. Als het niet lukt om een ei heel te vangen binnen de drie pogingen, dan is er een extra kans. De coach van het team moet in het vangvak staan en het ei proberen te koppen. Als dat lukt, krijgt het team nog eens drie kansen. Wordt er dan weer geen ei heel gevangen, dan is de wedstrijd voor dit team voorbij.