Afbeelding
Foto: CHRISTIAN TRAETS

Bijna 200 bestuurders bekeurd bij grote controle op West-Brabantse snelwegen

Door: Hanneke Marcelis 112 Meldingen

BREDA - De politie hield met de steun van de provincie Noord-Brabant donderdag 28 maart een actie ‘Ogen op de Weg’. Deze zogeheten MONO-actie moet afleiding in het verkeer tegengaan waardoor de verkeersveiligheid wordt verhoogd. In totaal zijn er tijdens deze controle 195 bestuurders bekeurd.

Donderdag ging een groot verkeersteam de weg op voor een actie gericht tegen afleiding in het verkeer. Vanuit een touringcar werden bestuurders die bijvoorbeeld op het telefoon zaten ‘gespot’.  In de nabijheid van de touringcar reden 10 onopvallende politievoertuigen die overtreders aan de kant zetten. De touringbus reed tijdens de actie onder andere op de A58 tussen Galder en Tilburg Centrum en op de A16 tussen Galder en Dordrecht.

Er werden in totaal 195 bestuurders bekeurd. Het grootste deel van die boetes was voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden. Ook werden er boetes uitgeschreven voor rechts inhalen en het overtreden van de snelheidslimiet. Ook kreeg een bestuurder een boete voor het bellen met zijn telefoon tussen zijn schouder en hoofd geklemd. “Ook dit is niet toegestaan en zorgt voor afleiding in het verkeer”, aldus de politie.

Automobilist wil aan een bekeuring ontkomen, maar crasht

Agenten in een onopvallende politieauto zagen tijdens de actie op de A16 nabij Zevenbergschen Hoek dat een bestuurder niet handsfree belde. Hij kreeg een volgteken en in eerste instantie leek de bestuurder hieraan gevolg te geven, maar op de afrit trapte de bestuurder het gas in en vluchtte weg. Agenten zetten de achtervolging in over de A16 en A17 richting Roosendaal. Ze verloren de auto uit het oog tot bleek dat de automobilist in Roosendaal was gecrashed. Hij werd nu niet alleen voor het niet handsfree bellen bekeurd, maar ook voor het veroorzaken van een ongeval met letsel en voor meerdere verkeersdelicten tijdens de vlucht.