Lichtsloepenparade in Haven 2015
Lichtsloepenparade in Haven 2015 Foto: Henk Voermans
fotoalbum

Tiende editie Lichtsloepenparade tijdens Breda Barst

Door: Wijnand Nijs Algemeen

BREDA - De tiende editie van de Lichtsloepenparade gaat er komen. Afgelopen jaar blies de organisatie de parade op het laatste moment af vanwege gebrek aan bestuursleden. “Daarna hebben we onze organisatie versterkt”, vertelt Charlotte Smits.

Zaterdag 15 september kan door de botenliefhebbers in de agenda worden gezet. Tijdens Breda Barst. “Dat gaat goed”, geeft Smits aan. “We hebben een mooie samenwerking. bezoekers van Breda Barst kijken even naar de boten en deelnemende sloepen vervoeren mensen die naar het festival willen.”

De opzet van de feestelijke boottocht blijft gelijk aan de laatste editie in 2016. “We hebben een categorie voor boten tot vijf meter en boten groter dan vijf meter. Voor beide categorieën hebben we drie prijzen.”

Behalve de lengte van de boot én het varen met verlichting zijn er weinig eisen aan deelname. “Er is geen thema, en als deelnemers zelf een thema hebben dan kunnen ze dat melden zodat de jury dit kan beoordelen.”

Liefhebbers die mee willen varen moeten zich wel melden. “Zodat we een inschatting kunnen maken van hoeveel mensen er op het water zijn”, geeft Smits aan. Daarom is er ook een maximum aantal van honderd deelnemers.

Verzamelen voor de boottocht is 15 september om 19.00 uur bij Café de Markhoek. Tegen 20.00 uur, als de schemering in is gevallen, vertrekt de stoet om rond 21.00 uur in de Haven aan te komen.

Aanmelden kan via de website van de Lichtsloepenparade of bij startpunt Café De Markhoek.


 

Lichtsloepenparade in Haven 2015
Lichtsloepenparade 2016
Lichtsloepenparade 2016
Lichtsloepenparade 2015
Lichtsloepenparade 2015
Lichtsloepenparade 2014 treintje