Fout geparkeerde fietsen in de St. Annastraat
Fout geparkeerde fietsen in de St. Annastraat Foto: Wijnand Nijs

Groene golf van waarschuwingen in de St. Annastraat

Door: Mura Kuijpers Algemeen

BREDA -  De gemeente is al druk bezig met waarschuwingslabels aan verkeerd geparkeerde fietsen hangen. Onder meer in de St. Annastraat in Breda is een heuse ‘groene golf’ te zien.

"Fout geparkeerde fietsen krijgen tot 1 september een groen waarschuwingslabel", vertelde Ton van Bavel, werkzaam bij handhaving, eerder al. "Op dit label wordt het nieuwe aangescherpte beleid uitgelegd." Vanaf 1 september veranderen de labels van groen naar paars en wordt een fout geparkeerde fiets na een half uur weggehaald en overgebracht naar het depot bij De Faam.

Op bepaalde plekken in Breda, en dan vooral het centrum, ondervinden centrumbewoners en -gebruikers veel overlast van fout geparkeerde fietsen. Met het nieuwe beleid hopen handhaving en de gemeente dat mensen er vaker voor kiezen om hun fiets in een gratis fietsenstalling neer te zetten.

"Sowieso kunnen fietsen altijd weggezet worden bij alle nietjes in Breda", vertelde wethouder Bos bij de lancering van de nieuwe maatregel. "Daarbuiten zijn er vijf gratis fietsenstallingen in het centrum. Deze worden binnenkort allemaal beter aangegeven door middel van nieuwe borden en bewegwijzering op de straat."