Chillen aan het water bij Baai.
Chillen aan het water bij Baai.

BAAI sluit openingsweekend af met zomerse zondag aan het water

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De nieuwe horeca en aanlegplaats op de hoek van de Markkade is geopend. Afgelopen vrijdag werd het startschot gegeven voor het openingsweekend van BAAI. En met de zonnige weersvoorspelling voor vandaag kan het openingsweekend op een zomerse manier worden afgesloten.

Het is moeilijk om in één woord uit te leggen wat Baai precies is. Het festival-achtige terrein heeft een zeecontainer als bar, loungebanken op het talud en picknicktafels. Het is het start- en eindpunt voor de activiteiten van Bootje Varen, er zijn aanlegplaatsen voor particulieren en je kunt er eten, drinken of even naar het toilet. 

Om alle Bredanaars een kans te geven om te ontdekken wat Baai nou eigenlijk is, is er een groot openingsweekend georganiseerd. Dat startte vrijdag met de VRIJMIBAAI en ook gisteren waren er verschillende live-acts, DJ's en spellen. Vandaag, op de laatste dag van het openingsweekend, zet BAAI de bootbezitters in het zonnetje. Zij kunnen recht voor de deur aanmeren en voor hen staat er een schippers-welkomstdrankje klaar. Maar uiteraard zijn ook mensen die geen boot hebben van harte welkom om te komen genieten van het heerlijke weer onder genot van een hapje, drankje en muziek.

Na dit openingsweekend is Baai iedere woensdag tot en met zondag geopend.