Afbeelding
Foto: Organisatiebureau HOP

Gin en Beer Fest voor tweede editie naar Pier 15

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Na een succesvolle eerste editie bij Strand Binnen, verhuist het festival 'Gin en Beer Fest' dit jaar naar Pier 15. Vrijdag 27 en zaterdag 28 september wordt deze locatie aan de Veilingkade omgetoverd tot dé Gin and Beer tempel van Breda.

Bij Gin en Beer Fest kun je terecht voor verschillende gin-tonics en speciaalbieren. Ook zijn er zit- en loungeplekken waar DJ's en Live muziek aanwezig zijn voor de muzikale ondersteuning. Het festival begint om 16.00 uur en duurt tot 01.00 uur. 

De mix van buiten- en binnenlandse bieren en gin-tonics is volgens Tom Cosijn namens organisatiebureau HOP vrij uniek. "We zien dat de gin-tonic populair is onder vrouwen, voor de mannen hebben we daarom speciaalbier. Maar het zou natuurlijk mooi zijn als ze allebei proberen", vertelde hij eerder tegen BredaVandaag. Het festival is bewust laagdrempelig gehouden, waardoor er ook ruimte is voor lokale of kleine brouwers maar er volgens Cosijn zeker ruimte is om nieuwe smaken te proberen. "Populair zijn de gins met een smaakje zoals aardbei of framboos. Ook die varianten zijn te bestellen."

Drankjes & Hapjes

Verschillende makers vertellen tijdens Gin and Beer Fest over hun vak. Hierbij komen alle facetten van het ontwikkelen, distilleren, verpakken en geschiedenis van gin, tonic, jenever, vodka en cocktails aan bod. Bij lekker drinken hoort goed eten. Daarom zijn er foodtrucks aanwezig met uiteenlopende gerechten.