Werk aan Blindwall Tuinzigtlaan
Werk aan Blindwall Tuinzigtlaan Foto: Bregje Kop

Metershoge kleurrijke vlinders fladderen op blinde muur Tuinzigtlaan

Door: Bregje Kop Cultuur

BREDA - Bewoners van de Tuinzigtlaan, of gewoon nieuwsgierige kunstliefhebbers, moeten nog heel even wachten. De blinde muur aan de Tuinzigtlaan is namelijk bijna ingekleurd. Grote kleurrijke vlinders sieren de van origine witte flatmuur. 

Met het Blind Walls Project zorgen verschillende kunstenaars en schilders voor het kleuren en opvrolijken van blinde muren door heel de stad. Zo ook de Franse schilder 'Mantra' die aan een project met drie grote vlinders werkt.

Met deze schildering brengt de Blind Walls Gallery de natuur op alternatieve wijze naar Tuinzigt, met vlindersoorten die bijna zijn uitgestorven in Nederland. Ook zijn de straten in aangrenzende wijk Westerpark vernoemd naar verschillende vlinders.

Het werk van Mantra verscheen eerder al in onder andere Frankrijk, Spanje, Duitsland, Oostenrijk. Zijn meest recente werk maakte hij voor de North West Walls op Rock Werchter Festival. 

De muurschildering aan de Tuinzigtlaan wordt bij voltooiing toegevoegd aan de Blind Walls Gallery, een collectie die inmiddels uit ruim 70 muurschilderingen bestaat. Iedere muurschildering vertelt een verhaal over Breda.