Afbeelding
Foto: Politie.nl

Bestuurder is rijbewijs kwijt na ritje op snorfiets die 58 kilometer per uur gaat

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - Afgelopen week is in Nederland bijgedragen aan de week van de snelheid. Het initiatief kwam van Roadpol, een internationale organisatie op het gebied van verkeer. In de eenheid Zeeland-West-Brabant (ZWB) zijn in totaal 46 snelheidscontroles gehouden. Daarbij werd in Breda een snorfietser aangehouden die 58 kilometer per uur reed op een snorfiets die maximaal 25 kilometer per uur mag.

Afgelopen week vonden er maar liefst 46 snelheidscontroles plaats in West-Brabant waar met behulp van een laser snelheidsovertreders staande werden gehouden en een proces-verbaal kregen. In een aantal gevallen was er ook sprake van gebruik van alcohol en drugs in het verkeer.

Naast veel bekeuringen zijn er in totaal 21 rijbewijzen in beslag genomen voor overschrijdingen boven de 50 km/uur te hard.

Enkele opvallende overtredingen
 

Breda, Moerlaken: Snorfiets die max 25 km/uur mag reed na correctie 58 km/uur. Het dubbele wat is toegestaan en reden voor invordering van het rijbewijs.
Vrouwepolder, N57: bestuurder van een personenauto reed 138 waar 80 is toegestaan: Invordering rijbewijs en het opleggen van een Educatie Maatregel Gedrag
Fijnaart, A59: bestuurder van een personenauto reed 160 waar 100 is toegestaan: Invordering rijbewijs.
Tilburg, Midden-Brabantweg: In een uur tijd werden 3 rijbewijzen ingevorderd vanwege overschrijding van de snelheid.

“Helaas hebben we afgelopen week ook gezien dat er diverse ernstige ongevallen zijn geweest waar snelheid een rol heeft gespeeld in de mate van letsel en schade. Ook na deze ‘week van de snelheid’ blijven we handhaven op snelheid en zal het thema meerdere malen eenheid breed terug komen in de handhaving kalender”, aldus de politie.

Roadpol
Roadpol is een netwerk van Europese verkeerspolitiediensten. Onder leiding van hoge politieambtenaren zet Roadpol zich in de eerste plaats in voor het terugdringen van het aantal doden en ernstig gewonden op de Europese wegen. Onze leden zijn de verkeerspolitiekorpsen van verschillende Europese landen, maar we staan ook open voor landen buiten Europa, want er mogen geen grenzen zijn om levens te redden.