Afbeelding
Foto: Peter Visser

Scouting NAC weer op volle sterkte na vertrek Ruud Bakker

Door: Hanneke Marcelis NAC

BREDA - Onlangs werd bekend dat Ruud Bakker de overstap maakte van scout bij NAC naar hoofdscout bij TOP Oss. Inmiddels is deze vacature vervuld en is het scoutingsteam weer op volle sterkte.

Met het vertrek van Bakker naar TOP Oss ontstond er ruimte in het scoutingsteam. Zoals er bij onze scouting voor het eerste elftal van NAC schaduwteams bestaan, zo zijn er ook scouts in beeld als er een vacature ontstaat in die afdeling. Technisch directeur Peter Maas heeft daardoor snel kunnen doorschakelen, zodat met een volledig team kan worden toegewerkt naar de komende transferwindow. NAC heeft in de persoon van Ramon Luijten de nieuwe scout gevonden. Ramon werkte al eerder bij NAC en keert per direct terug als video- en livescout. Naast de video- en livescouting beschikt NAC ook over een datascout. Het contract met datascout Paul Courtin is recent verlengd.

“Het scoutingsteam van NAC kan worden beschouwd als een vol continue werkende unit. De leden ervan werken veelal onder de radar, maar zijn van essentieel belang voor de club. Met een verlenging en een mutatie binnen het team is de afdeling scouting weer op volle sterkte. Naast bovenstaande namen zijn er ook diverse vrijwilligers die het scoutingsteam ondersteunen”, laat NAC weten.