NAC viert de verlossende treffer
NAC viert de verlossende treffer Foto: Marcel van Dorst

NAC-speler maakt excuses voor gedrag na wissel

Door: Hanneke Marcelis NAC

BREDA - NAC-speler Patriot Sejdiu heeft excuses aangeboden voor zijn gedrag na zijn wissel in de wedstrijd tegen VVV. Terwijl NAC haast had om nog te scoren, slenterde de speler in de 80e minuut van het veld af. “Dit gedrag accepteren we van geen enkele speler”, aldus Peter Maas.

De technische leiding van NAC Breda heeft Patriot Sejdiu onmiddellijk na de gewonnen wedstrijd tegen VVV stevig aangesproken op zijn gedrag in dat duel. De aanvaller werd in de 80ste minuut bij de stand 0-0 naar de kant geroepen vanwege een wissel. Terwijl NAC enorme haast had, slenterde Sejdiu vrijdag van het veld af. Dat viel terecht verkeerd bij het publiek, dat hem uitfloot en uitjouwde, waarop de speler volhardde in zijn trage aftocht en bedankte tevens de toeschouwers lachend en zwaaiend voor hun reactie.

Stuitend

,,Dit gedrag is stuitend,’’ aldus technisch directeur Peter Maas. ,,Dit accepteren we niet, van geen enkele speler.’’ Sejdiu zag zijn misstap in en wilde er ook naar de achterban van NAC nog op terugkomen. ,,Ik heb me niet genoeg gerealiseerd welk beeld ik uitstraalde vrijdagavond. Mijn ploeg had haast en wilde winnen en ik liet mijn onvrede over de wissel door middel van mijn gedrag de vrije loop. Dat had ik niet moeten doen. Daarmee liet ik de ploeg in de steek en riep ik de afkeuring door het publiek over me af. Ik heb daar spijt van, bied daar mijn excuses voor aan en hoop dat ik een nieuwe kans krijg van de trainer én van onze eigen aanhang. Sorry,’’ aldus Sejdiu.