Archieffoto van een eerdere wedstrijd tussen NAC en Roda JC

NAC verliest met 3-1 in Kerkrade van Roda JC en keert zonder punten terug naar Breda

Door: Redactie NAC

BREDA- NAC heeft de overwinningen van de afgelopen weken helaas geen vervolg kunnen geven. In het Parkstad Limburg Stadion verloor de voetbalclub zijn 3600ste officiële duel met 3-1 van Roda JC.

Hoofdtrainer Jean-Paul van Gastel kon weer beschikken over de diensten van Jan van den Bergh en Manel Royo. Zij waren vorige week verhinderd. Van den Bergh vanwege een blessure, Royo vanwege een schorsing. Beiden keerden zij terug in de basis tegen Roda JC. Troost stond in het doel en Martina en Lucassen maakten de verdediging compleet. Staring, Jensen en Janosek stonden op het middenveld en voorin was plaats voor Sejdiu, Ómarsson en Kuijpers. Kuijpers speelde in plaats van Omgba die vanwege een blessure niet mee kon spelen.

Eerste helft

De openingsfase van het 3600ste officiële duel van NAC was vrij rustig. Het balbezit werd afgewisseld en beide ploegen kwamen niet echt tot kansen. Tot de veertiende minuut waarin Ould-Chikh scoorde en Roda JC met 1-0 op voorsprong kwam. Lang kon Roda JC niet van deze voorsprong genieten. Na een mooie actie maakte Ómarsson de gelijkmaker voor NAC en stond het 1-1. In de fase na deze doelpunten golfde het spel wat op en neer. Roda JC had een aantal gevaarlijke acties en ook NAC meldde zich enkele keren voor het doel van doelman Bucker. NAC nam later in de eerste helft wat meer het initiatief en had meer balbezit. De laatste minuten van de eerste helft gold dit voor Roda JC. Doelpunten werden er echter niet meer gemaakt.

Tweede helft

De tweede helft kwam vlotter op gang dan de eerste helft en beide ploegen zetten meteen de aanval in. Beiden kregen vervolgens een paar mooie kansen, helaas zonder resultaat. In de 55e minuut was het wel raak voor Roda JC. Spits Schmid maakte 2-1. NAC moest weer in de achtervolging maar ondanks veel balbezit kwamen de spelers niet tot grote kansen. Tot twee keer toe wist van den Bergh een ogenschijnlijk gevaarlijke steekbal te onderscheppen. In de 73e minuut kon er geen NAC-verdediger tussen een steekpass aan de linkerkant komen en kon Daneels de bal in het doel schieten: 3-1.

Slotfase

In de slotfase kwamen de Bredanaars nog met 10 man te staan. Van den Bergh kreeg kort achter elkaar twee gele kaarten, en dus een rode kaart. Beide ploegen kwamen niet meer tot het maken van doelpunten en zo eindigde het duel in 3-1 voor Roda JC. Zonder punten keerde NAC weer terug naar Breda.

Volgende wedstrijd

Vrijdag 29 maart speelt NAC wederom tegen een Limburgse tegenstander. Dan komt MVV Maastricht op bezoek in Breda.