Afbeelding
Foto: Marcel van Dorst

NAC is nog niet veilig voor de play-offs: ‘Wedstrijd tegen MVV is cruciaal’

Door: Hanneke Marcelis NAC

BREDA - Meestrijden om promotie. Dat is wat NAC Breda wil. En de ploeg lijkt ook op koers om mee te spelen in de play-offs. Maar theoretisch gezien dat NAC de play-offs nog mislopen, benadrukt NAC. “De eerstvolgende wedstrijd, thuis tegen MVV, is daarom weer van cruciaal belang.”

Direct promoveren naar de Eredivisie zit er voor NAC dit seizoen niet in. Willem II lijkt op koers voor één van de twee directe promotieplekken. En ook Roda JC, FC Groningen, ADO Den Haag, FC Dordrecht en De Graafschap hebben nog kans om directe promotie naar de Eredivisie af te dwingen. 

NAC is op koers om deel te mogen nemen aan de play-offs. Maar NAC benadrukt zelf dat die play-offs nog geen zekerheid zijn. “We moeten de zevende plaats zien te houden om als laatste in te stromen in de Keuken Kampioen Play-Offs. De achtste plaats is risicovol. Wanneer een ploeg die negende of lager eindigt de vierde periode opstrijkt, is plaats acht te weinig voor deelname aan de Keuken Kampioen Play-Offs”, aldus de club. “Punten pakken in de aankomende wedstrijden, te beginnen met MVV thuis, blijft cruciaal en noodzakelijk. In die strijd is de inbreng van onze aanhang onontbeerlijk.”