• Alles
  • (37)
    Evenement

Theater Rotterdam

donderdag 21 februari 20:30 uur

Chasse

Theatericonen Elsie de Brauw en Hans Croiset staan samen op het toneel in deze energieke regie van Johan Simons. Een knetterend liefdesspel tussen twee mensen die al een groot deel van hun leven hebben geleefd. Kan een liefdesrelatie op latere leeftijd onderzocht worden via een wetenschappelijk principe?

Midden op een hectisch, overvol station, ziet Georgie Alex en ze kust hem in zijn hals. Dit indringende moment dwingt de twee vreemden ertoe zichzelf op het spel te zetten. Eigenlijk zijn ze niet op zoek naar iets en zeker niet naar iemand, maar gaan ze  tot hun eigen verrassing een ontdekkingsreis aan naar elkaar, naar zichzelf en naar wat het leven hen nog te bieden heeft. Ze proberen een manier te vinden om te leven met de obstakels die de weg naar vrijheid en geluk blokkeren.

Simon Stephens schreef een stuk zoals hij nooit eerder deed. Het onzekerheidsprincipe van Heisenberg koesterend, experimenteert hij vrijuit met Georgie en Alex. Hij creëert een humoristisch, muzikaal en energiek universum, een wereld vol levenskracht die loskomt als je het onvoorspelbare omhelst.

In de Nederlandse bewerking van Heisenberg staan theatericonen Hans Croiset en Elsie de Brauw samen op het toneel. De scherpzinnige vertaling van Ariane Schluter voedt de chemische reactie tussen deze twee topacteurs. www.theaterrotterdam.nl

Als je iets van heel dichtbij bekijkt dan realiseer je je dat je met geen mogelijkheid kunt zeggen waar dat 'iets' naartoe gaat of met welke snelheid. Wist je dat? En als je erop gaat letten waar dat 'iets' naartoe gaat of hoe snel, dan kun je het niet meer goed bekijken. Dat is wezenlijk de waarheid. Dat is wezenlijk wetenschappelijk bewezen zijnde de waarheid. Door een wetenschapper. Werner Heisenberg. Negentienzevenentwintig. Het onzekerheidsprincipe.

tekst: Simon Stephens – regie: Johan Simons – vertaling: Ariane Schluter – spel: Elsie de Brauw, Hans Croiset

Normaal € 30,00


deel deze activiteit

Locatie

Chassé Theater N.V.
Breda
Claudius Prinsenlaan 8
4811 DK


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief