• Alles
  • (33)
    Evenement

Magic Moon en The Brightt

vrijdag 15 juni 22:00 t/m zaterdag 16 juni 1:00 uur

Op vrijdag 15 juni 2018 kun je bij Friday On The Rocks genieten van de optredens van Magic Moon en The Brightt. Verwacht een avond vol heerlijke blues, rock en psychedelic! Friday On The Rocks wordt georganiseerd door stichting Poporganisatie Breda (POB) en café De Speeltuin en is al jarenlang het wekelijkse evenement in het café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot live muziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis.

Met meerdere zangers, fuzzy gitaren en een dreunend orgel, speelt Magic Moon nummers met energie en verrassende wendingen. De muziek van het Haagse viertal is in een korte tijd ver verspreid. In 2017 liet de band podia door heel Nederland, Frankrijk en Duitsland ontvlammen. Deze band maakt rauwe psych overgoten door een flinke saus 60s en 70s bluesrock. De band surft mee op de opleving van dit genre dat ingezet is door bandjes als Sleepy Sun en Tame Impala. Magic Moon bracht afgelopen februari haar eerste werk uit via de diverse bekende digitale kanalen.

The Brightt, ontstaan in 2015, wist al een jaar na het ontstaan één van de grote Zeeuwse bandwedstrijden te winnen; Steenworp. Hiermee scoorden ze een plekje op festivals als Weitjerock en Graauwrock. Met een zomer vol gigs achter de rug dook The Brightt de studio in en werd ep Evidence in het voorjaar van 2017 uitgebracht. De release ging gepaard met de debuutclip van het nummer Not For Me, die live was opgenomen tijdens de uitverkochte releaseshow in De Pit. Het volgende hoogtepunt werd behaald op het Bevrijdingsfestival in Vlissingen, waar de band de 'Zeeuwse Belofte’ van 2017 werd. Deze titel betekende voor hen ook een automatische deelname aan de Sena POPNL Awards. Dezelfde zomer stond de band onder meer op Klomppop, Zeeland Nazomerfestival, opnieuw op Graauwrock en gingen ze de Zeeuwse grens over richting Metropolisfestival te Rotterdam en de Gentse Feesten. Ondertussen was The Brightt geselecteerd voor een coachingstraject genaamd Pop Aan Zee. Onder de hoede van Xander Vrienten, vooral bekend als de bassist van Jett Rebel én de zoon van Henny Vrienten, worden ze sinds de zomer van 2017 intensief gecoacht. 2018 belooft een mooi jaar te worden, met de release van nieuw werk in het vooruitzicht en vooral heel veel optredens. Zo zijn ze al bevestigd voor het uitverkochte festival Hrieps. Aan de voorbereiding zal het niet liggen, The Brightt werkt met man en macht om van 2018 net zo'n spetterend jaar te maken als 2017.

POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Magic Moon en The Brightt, vrijdag 15 juni 2018, Café De Speeltuin, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.

www.magicmoonband.com

www.thebrightt.nl

www.pobsite.nl

www.facebook.com/despeeltuin


deel deze activiteit

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief