Afbeelding

Muziekgezelschap QUI VIVE brengt verrassend concert in Effen

zondag 2 september 2018 17:00 tot 18:30

Qui Vive zal op zondag 2 september zijn jaarlijkse thuisconcert geven in de kerk in Effen.  Het programma, getiteld ‘Faste et splendeur’, opent met een barokwerk: Magnificat (Dumont). Het koor vervolgt a capella met Lamentations  van Tomas Luis Victoria. Het orkest brengt delen uit een bewerking van Strawinsky’s Pulcinella suite voor altviool en strijkers. Tenslotte vormt het indrukkwekkende Te Deum van Arvo Pärt het pièce de résistance van dit concert.

 

Qui Vive is een muziekgezelschap dat alleen in de zomer actief is. Het bestaat uit gelijkgestemde mensen van alle leeftijden, amateurs en professionals, met een passie voor muziek. De hechte groep trekt jaarlijks naar Frankrijk om daar een week te kamperen, te repeteren en concerten te geven. Dat levert verrassende en sfeervolle concerten van hoge kwaliteit op. De leden zijn voornamelijk afkomstig uit Delft en Breda. Het geheel staat onder de muzikale leiding van Ad van Unen, muziekvakdocent aan het Stanislascollege in Delft en in Breda onder meer bekend als dirigent van gemengd koor Cantabile. Hij wordt geassisteerd door Joost van Velzen (leiding koor) en Jurriaan Klapwijk (orkestleiding).

Deze zomer speelde Qui Vive voor de tweede maal in Chinon en omgeving, langs de Vienne, met bijzonder succesvolle concerten in Chinon, Savigny-en-Veron en Tours.

 

Net als vorig jaar vindt het concert plaats in Effen, in de Heilige Moeder Godskerk, Effenseweg 3. Het concert begint om 17.00 uur en de toegang is gratis.