Toppianist Kasper Schonewille. De prachtige harppartij is in goede handen bij Oxana Thijssen.
Toppianist Kasper Schonewille. De prachtige harppartij is in goede handen bij Oxana Thijssen. Foto: Symfonisch Collectief Breda

lenteconcert ‘apotheose van de dans’ met toppianist kasper schonewille

zondag 2 april 2023 16:00 tot 18:00

Klassiek concert Symfonisch Collectief Breda met toppianist Kasper Schonewille

‘Apotheose van de Dans’

Zondag 2 april brengt SymCo onder leiding van Amin Ebrahimi een energiek concert met de volgende werken: Symfonie nr 7 opus 92 van Ludwig van Beethoven, door Wagner betiteld als ‘Apotheose van de Dans’. Wereldberoemd is het Allegretto, dat onder meer werd gebruikt in de film The King’s Speech. We zijn zeer gelukkig met toppianist Kasper Schonewille. Zondag 27 februari was hij te gast in Podium Klassiek en in het blad LUISTER van december 2022 heeft Thijs Bonger een artikel gewijd aan Mendelssohn en Schonewille. 

Kasper zal het pianoconcert nr 1 opus 25 van Felix Mendelssohn-Bartholdy laten schitteren. Hij is de ideale vertolker van deze sprankelende muziek, met een vederlicht toucher en enorme brille. Hij bespeelt een Erard-vleugel, passend bij die tijd. 

In januari presenteerde hij zijn cd, gewijd aan de pianomuziek van Mendelssohn. Deze is te koop na ons concert. De tekeningen die Kasper in Schotland maakte, terwijl hij de historische reis van Mendelssohn volgde, zullen als visuele kunst in abstracte vorm worden geprojecteerd. Deze twee grote werken worden geflankeerd door de ouverture uit Mozarts opera Idomeneo, een drama over een koning die zich gedwongen voelt zijn zoon te offeren. 

Van heel andere aard is het emotionele Intermezzo uit de opera Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagni. Het verhaal, dat speelt in de Paastijd, gaat over een man die door de dienstplicht zijn verloofde verliest. Hoe zoet het intermezzo ook klinkt, in de opera is het de opmaat voor een duel als gevolg van bedrog in de liefde. 

De prachtige harppartij is in goede handen bij Oxana Thijssen. Locatie: Huis van de Heuvel / De Vlieren, Monseigneur Nolensplein 1, 4812 JC Breda. Aanvang: 16:00 uur

Toegang  € 20, Jongeren 10-18 jaar € 7,50

Reserveer via de website www.symcobreda.nl