MuziekSalon Spronk, met “Schitterende sterren, welhaast onbekend…”
MuziekSalon Spronk, met “Schitterende sterren, welhaast onbekend…” Foto: Muzieksalon Spronk

Muzieksalon Spronk, Literatuur & Muziek.

dinsdag 16 april 2024 15:00 tot 16:30

MuziekSalon Spronk met “Schitterende sterren, welhaast onbekend…” 4 Mei nadert en in het muziekverhaal van MuziekSalon Spronk van deze maand, zoemt pianiste Jetje van Wijk in, op de algehele sfeer rond het leven in Nederland in de eerste helft van de vorige eeuw. Waren er onder de musici helden of verborgen zij zich achter hun instrument in een kamertje ver weg van de actuele wereld? Hoe klonk de weerslag van wat om hen heen gebeurde, in hun muziek? We volgen Rudolf Escher, componist, schilder en schrijver en de Nederlands-Duitse componist, pianist en dirigent, Julius Röntgen, de grote vriend van Grieg. Ook Henriëtte Bosmans, een componiste die verbluffend mooie muziek componeerde en meer en meer ontdekt wordt. Welhaast onbekend alle drie, maar schitterende sterren. Met live muziek door Astrid Schijns cello en Jetje van Wijk piano plús verteller. Inloop: een half uur voor aanvang. Dinsdag 16 april 15:00u Mariëndal Duivelsbruglaan 13, Breda. Donderdagavond 18 april 20:15u Het Gele Huis Haagsemarkt 6 achter, Princenhage. Entree: €15.- Inclusief kopje koffie vooraf, glaasje wijn na afloop. Voor info en reserveren zie www.muzieksalonspronk.nl/schitterende-sterren of telefonisch 076-5203780.

Locatie