Afbeelding

Eerste internationale talencafé landt in Breda

Algemeen

CENTRUM – Talk of the Town gaat het heten. Het eerste internationale talencafé waarin Bredanaars en de internationale inwoners van de stad samenkomen om in een vreemde taal met elkaar in gesprek te gaan. Dinsdag is de eerste bijeenkomst.

Simone Eringfeld, scholier op het Stedelijk Gymnasium, zette het initiatief op. “Ik heb vijf weken in Spanje gestudeerd. Daar hadden ze ook een ‘international language cafe’ wat een enorm succes was onder studenten. Daarnaast vind ik dat ze in het onderwijs te weinig aandacht hebben voor de spreekvaardigheid.”

Morgen vindt in café Sam Sam de officiële opening plaats die wethouder Saskia Boelema opluistert. Daarna is het talencafé Talk of the Town op elke dinsdagavond. “Ik weet zeker dat dit in Breda een succes wordt. Er zijn hier veel internationale studenten en expats. Ik heb ook contact gehad met de NTHV, Avans en de International School. Die zijn erg enthousiast”, aldus Eringfeld.

Tijdens de avonden kunnen deelnemers aanschuiven aan verschillende tafels. Een landenvlag geeft aan welke taal daaraan wordt gesproken. Eringfeld wil zo voorkomen dat Engels de boventoon voert. “Het zal wel de voertaal worden, maar door de werkwijze komen meerdere talen aan bod. Het is ook afhankelijk van welke nationaliteiten aanwezig zullen zijn. Misschien is er straks ook een tafel met een Chinese vlag.”

Naast de uitwisseling van talenkennis is het eveneens een leuke ontmoetingsplek, meent de scholier van het Stedelijk Gymnasium die zelf die zelf zowel Spaans, Duits, Frans als Engels spreekt. “In Spanje heb ik er ook goede vrienden aan over gehouden.”

Voor meer informatie: http://www.facebook.com/LCBtalkofthetown