De wegen rond de Galderse Meren zijn afgesloten door de enorme toeloop van recreanten. foto Erik Eggens
De wegen rond de Galderse Meren zijn afgesloten door de enorme toeloop van recreanten. foto Erik Eggens

Betalen bij Galderse Meren als parkeerbeheerder er is

Algemeen

GALDER - Onder het mom van ‘leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel’ heeft de gemeente de regels voor betaald parkeren bij de Galderse Meren versimpeld. De betalingsplicht geldt nu alleen als er een parkeerbeheerder is.

Afgelopen jaren hing het betalen vast aan de weersverwachting. Dat zorgde nog wel eens voor discussie en voor verwarring. “De parkeerbeheerders weten zelf wanneer het zin heeft daar te gaan staan”, aldus de woordvoerder.

In de praktijk zal dat betekenen dat er betaald moet worden bij mooi weer, net als vorig jaar. Dat betekent dat iemand die ‘s ochtends al met zijn auto naar de recreatieplas komt, 7 euro moet afrekenen als hij een parkeerbeheerder treft. Wie na drie uur komt en moet afrekenen, die betaalt 4 euro.

Overigens blijven de voorzieningen bij de plas zoals ze zijn. Eerder hoopte wethouder Bergkamp dat er al deze zomer een private partij een deel zou gaan uitbaten, maar daar is nog geen sprake van. “De aanbestedingsprocedure is nog niet afgerond”, aldus de woordvoerder. Dat betekent dat pas in de zomer van 2014 wijzigingen in het aanbod rond de plas komen.