foto Joe Shlabotnik/Flickr.com
foto Joe Shlabotnik/Flickr.com

Samenwerking Avans Hogeschool met Leger des Heils

Algemeen

BREDA - Avans Hogeschool gaat als eerste hogeschool in Nederland samen met Leger des Heils Reshare kledinginzameling oppakken. Bij alle gebouwen van Avans Hogeschool komen kledingcontainers van Leger des Heils Reshare te staan. Medewerkers en studenten van Avans Hogeschool kunnen daarin hun gebruikte kleding deponeren, verpakt in plastic vuilniszakken of speciale zakken. Voor elke kilo ingezameld textiel ontvangt Avans Hogeschool €0,25 om aan een goed doel te besteden.

Dit goede doel wordt door Avans jaarlijks gekozen. "Avans Hogeschool vindt de aandacht voor circulaire economie heel belangrijk en probeert op het vlak van afvalstoffenverwerking voor de meest duurzame oplossingen te kiezen. De samenwerking met Leger des Heils Reshare is hiervan een aansprekend voorbeeld", zo stelt de hogeschool.

Ieder jaar verdwijnt er maar liefst 134 miljoen kilo kleding en textiel in de verbrandingsoven. Dat zijn tienduizend vrachtauto’s vol bruikbare goederen. Op dit moment zamelt Leger des Heils ReShare circa 26 miljoen kilogram textiel in om goede doelen in binnen- en buitenland te financieren. De kleding wordt met zorg door gesorteerd en is voor een deel terug te vinden in de tweedehandskledingwinkels van het Leger des Heils. De kleding is daar verkrijgbaar tegen scherpe, sociale prijzen. Een ander deel komt terecht bij textielbedrijven. De opbrengst hiervan gaat naar verschillende projecten van het Leger des Heils in binnen- en buitenland.

Ook worden van de ingezamelde kleding noodvoorraden aangelegd voor nationale en internationale rampen en calamiteiten. Tenslotte is de kleding gratis voor mensen in crisissituaties.