Afbeelding

Nieuwe oplage Bredase editie Monopoly met NAC-tintje

Algemeen

BREDA – Wie vorige keer net mis greep, krijgt nog één kans. De Bredase editie van het beroemde gezelschapsspel Monopoly komt terug. RB-media brengt 1000 extra spellen in omloop. Monopoly Breda is vanaf dinsdag online te bestellen.

Het spel werd voor het laatst verkocht in december 2015. Destijds stonden er rijen bij de VVV en was het spel binnen drie dagen uitverkocht. “We kregen daarna nog ontzettend veel vragen van mensen die het spel dolgraag wilden hebben”, aldus Rudy Beers van RB-media. “Het leek wel of heel de stad in de ban was van Monopoly Breda.” Beers besloot actie te ondernemen en contact te zoeken met de makers van het spel. “We hebben besloten om nu nog eens 1000 exemplaren op de markt te brengen.”

Een grote winst gaat RB-media er niet op maken. “De prijs van het spel wordt €49,95. Daar zit een groot deel inkoopprijs bij en daarnaast doneren we per verkocht spel €2,50 aan de stichting Samen voor NAC. Met de manuren, promotie en transportkosten verrekend hou je dan bijna niks over.”

Geld verdienen was ook niet de insteek om het spel opnieuw uit te brengen. “Ik zie dit als een stukje promotie voor ons bedrijf en de stad Breda. Daarnaast is het mooi om NAC te kunnen helpen. Het is uit liefde voor de stad gedaan.”

De spellen worden uitsluitend online verkocht. “Omdat we als internetbureau dagelijks voor klanten met onlineverkoop bezig zijn hebben we besloten deze spellen enkel online te verkopen”, zegt Beers. De Monopoly Breda editie is vanaf dinsdag in de loop van de dag te bestellen op de website www.breda-fanshop.nl.

Ten opzichte van de vorige editie van Monopoly Breda zijn er maar twee wijzingen aangebracht. “Rat Verleghstraat stond in de vorige edities als ‘Rath’ geschreven. Dat is nu verbeterd. Daarnaast hebben we een groep juichende NAC-supporters op de doos gezet, omdat er een deel naar NAC gaat.”

Dit zijn de straten op het bord van Monopoly Breda:

Straten:
Urkstraat
Ettensebaan
Het Bolwerk
Baronielaan
Marksingel
Graaf Engelbertlaan
Haagse Markt
Princenhagelaan
Ginnekenmarkt
Fatimastraat
Willemstraat
Grote Markt
Claudius Prinsenlaan
Rat Verleghstraat
Stadionstraat
Parkstraat
Kasteelplein
Van Coothplein
Kloosterplein
Julianalaan
Prinsenkade
Stations:
Kasteel Bouvigne
Begijnhof
Valkenberg
Centraal Station