Maandag 31 oktober is buurthuis Scheldestraat in de nieuwe vorm geopend door wethouders Van Lunteren en De Beer.
Maandag 31 oktober is buurthuis Scheldestraat in de nieuwe vorm geopend door wethouders Van Lunteren en De Beer. Stadsfotograaf Breda

Heintje van Poppel-kunstgrasveldje bij nieuw buurthuis Scheldestraat

Algemeen

BREDA - Het is een metamorfose die in een paar maanden heeft plaatsgevonden. Van een oud, te groot en slecht te onderhouden buurthuis Scheldestraat naar een modern en compactere wijkaccommodatie. Met een kunstgrasveldje, genoemd naar Hein van Poppel.

Wethouders Patrick van Lunteren en Paul de Beer openden maandagmiddag de vernieuwde accommodatie. Dat deden ze samen met Hein van Poppels kleindochter Kimberley van 19 en achterkleinzoon Jason van 4. Gezamenlijk onthulden ze het naambordje  van het Hein van Poppel-veldje.

Samen met deze sloop en ombouw, die sinds mei heeft plaatsgevonden, is een lang gekoesterde wens van de buurt voor een kunstgrasvoetbalveldje werkelijkheid geworden. Het kunstgrasveld - zonder rubbergranulaat - is openbaar toegankelijk zodat kinderen veilig kunnen spelen en voetballen. Het naar de voormalige terreinknecht genoemde veldje is 17 bij 34 meter en heeft ballenvangers en een kleine tribune.

Het nieuwe buurthuis volgt op het besluit in het voorjaar om het oude buurthuis te vervangen door een ‘kant en klaar’ buurthuis. Daarmee wilde de gemeente de buurthuisfunctie behouden, maar zonder de zorg voor een te groot, verouderd gebouw en een verwaarloosde omgeving

In de nieuwe accommodatie zijn onder meer een kinderclub, bingo, af en toe een buurtontbijt en high tea, een kookclub en incidentele activiteiten als een Sinterklaasmiddag of vakantie-activiteiten voor kinderen. Bij het buurthuis is ook een watertappunt.

Surplus blijf beheerder in de persoon van Mirjam Dirven. “Het moet weer een echte plek voor de wijk worden waar jeugd en ouderen terecht kunnen met tal van activiteiten. Daarom horen het activiteitenplein en het kunstgrasveldje bij de accommodatie”, aldus wethouders Van Lunteren en De Beer maandagmiddag bij de opening.  

Bekijk foto's van de opening en van het buurthuis