Afbeelding

Tapijtwinkel neemt pakketje aan voor buren: een tapijt

Algemeen

BREDA -  Van Aalst Tapijten in de Bredase binnenstad mocht deze week wel een heel bijzonder pakketje aannemen voor de buren. De postbode stond voor de deur met een online besteld tapijt. “We waren hier zo verbaasd over”, vertelt eigenaar Sjoerd van Aalst. “Het is jammer, we zijn bijna de beste binnenstad, maar toch bestelt iedereen maar online.”

Zelfs de buurman. De tapijtwinkel neemt altijd alle pakketjes van de buren aan. “Maar zo bont als dit hadden we het nog niet meegemaakt”, lacht Van Aalst. “Het is bijna lachwekkend, maar de onderliggende gedachte is natuurlijk minder leuk. Ik vind het lompig, maar dat hoort dan bij deze tijd.”

Ook Van Aalst biedt zijn producten online aan, maar vindt tapijten eigenlijk geen internet artikel. “Ik verkoop wel online, maar ben eigenlijk wel verbaasd als ze het nog nooit gezien hebben hier.” Alleen de webshop overhouden zou hij dan ook nooit doen. “Het is een combinatie.”

De ondernemer geeft aan dat het al leuk is als mensen in de winkel binnenkomen, dat ze een kans krijgen. “We zitten wel in het hogere segment, dus misschien zijn die mensen ook wel binnen geweest, maar dat het buiten de prijsrange blijft. Dat kan natuurlijk.”

Van Aalst postte de foto van het pakketje op Facebook. Daarop is te zien dat het ingepakte tapijt in de kliko staat. Een actie met een knipoog, al vraag je je af of  het spreekwoord ‘Beter een goede buur, dan een verre vriend’ nog steeds opgaat voor hem. Ja, antwoordt de eigenaar volmondig. “Boos worden, heeft geen zin. Met die foto wilde ik er ook op een laconieke manier mee omgaan.”

Lachend voegt hij eraan toe: “Het tapijt staat overigens ook niet meer in de vuilnisbak hoor. Dat was voor de foto.” Al weet hij niet zeker of hij de volgende keer nog alle pakketjes aanneemt.