Afbeelding
Politieteam Weerijs

Aanhoudingen op A16 na gevaarlijke capriolen onder invloed van drank en drugs

Algemeen

BREDA - De politie heeft woensdagmiddag 1 november op de A16 bij Breda twee 19-jarige Rotterdammers aangehouden. Zij bestuurden de auto onder invloed van alcohol en drugs.

Nadat agenten zagen dat de auto zichtbare technische gebreken vertoonde, gaven zij de auto een volgteken. In de achteruitkijkspiegel zagen zij dat de bestuurder op de achterbank ging zitten en dat de passagier die achter in het voertuig zat achter het stuur kroop.

Tijdens deze actie slingerde het voertuig zodanig over de weg dat hierdoor gevaar en hinder ontstond voor de andere weggebruikers. Uiteindelijk kwam de auto op de vluchtstrook tot stilstand om daarna weer schokkend achter de politieauto aan te rijden.

Bij de controle bleek dat de persoon die in eerste instantie achter het stuur zat niet in het bezit was van een rijbewijs. Verder bleek dat de man positief testte op het gebruik van alcohol en drugs. De man die het stuur had overgenomen was wel in het bezit van een geldig rijbewijs maar dat werd meteen ingenomen omdat hij het verkeer op de weg ernstig in gevaar had gebracht. Ook hij testte positief op het gebruik van alcohol en drugs. Beide mannen zijn aangehouden.

De derde persoon in de auto, een 20-jarige Rotterdammer, had zich enigszins afzijdig gehouden en al snel bleek waarom. De man had nog een boete van 10.611 euro openstaan. Er waren verder geen dwangmiddelen ter beschikking dus hier kwam hij mee weg.

Wel zijn er drie vonnissen gesteld, waardoor hij zes weken opgesloten kan worden. Hij heeft 14 dagen de tijd om hiertegen in beroep te gaan.