Het regenboogpad in het Valkenberg.
Het regenboogpad in het Valkenberg. Foto: Henk Voermans

(Gratis) ijstijd breekt aan voor Breda

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA - And that's exactly what you gonna get. We hadden ook kunnen koppen met: 'Gratis ijs voor heel Breda', maar je moet lekker creatief blijven. Zo ook Citymarketing Breda dat daadwerkelijk gratis ijsjes uitdeelt in Park Valkenberg en de stad op 2 augustus.

Het doel van de ijsjes is niet zozeer om de stad af te koelen, maar eerder om Breda ook tijdens de hitte als ‘coolest town’ en tegelijk ‘warmste stad’ te etaleren. Voor de liefhebber: Het zijn waterijsjes in allerlei soorten fruitsmaken.

Genoeg voor iedereen
Is Citymarketing Breda dan niet bang dat ze binnen enkele minuten door hun ijsjes heen zijn? “Nee hoor”, laat een woordvoerder weten. “We hebben genoeg ijs voor iedereen, anders zouden we ook geen drie dagen met ijs in het park staan. Dus mocht je een dag geen ijsje hebben gehad, dan kun je de volgende dag gewoon langskomen.” En wat als je lekker met je kleedje in het Valkenberg gaat chillen en om het kwartier een ijsje gaat halen? “Ook dat is geen probleem als je van zoveel ijs houdt natuurlijk”, laat de woordvoerder weten. De ijsjes zijn voorzien en te herkennen aan een speciale Breda-verpakking, waarop het logo van de stad en een slogan staan afgedrukt.

Bakfiets
Ook zo’n zin in een ijsje? Dan moet je vooral tussen 12.00 en 18.00 uur tijdens die dagen in het park rondhangen. Vanuit de speciale bakfietsen delen medewerkers van het Citymarketing team ijsjes uit.