Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Koningin Máxima aangekomen in het Ginneken voor bezoek aan Stichting Met Je Hart

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Koningin Máxima is aangekomen in Breda. Ze bezoekt vanochtend Stichting Met Je Hart bij Grand Café Oncle Jean in het Ginneken. Daar organiseert de stichting ontmoetingen voor ouderen. Stichting Met Je Hart is de winnaar van het Appeltje van Oranje 2019.

Om 10.00 uur vanochtend kwam Koningin Máxima aan bij het grand café in het Ginneken. Ze werd onthaald door burgemeester Depla. Een ietwat rommelige aankomst, omdat een vuilniswagen zorgde voor wat oponthoud op de weg, waardoor een lange rij met auto's moest wachten.

Tekst gaat door onder foto

De Koningin gaat onder andere in gesprek met de lokale initiatiefnemers van Met Je Hart. Ook sluit ze aan bij een brunchgroep voor ouderen. Máxima is enorm enthousiast over het initiatief. "Met je hart creëert een enorm effect. Je maakt mensen blij, hoe waardevol is dat. Dit moeten we veel meer laten zien, en daar is het Appeltje van Oranje ook voor."

Tekst gaat door onder foto

Stichting Met Je Hart

Het initiatief startte 6 jaar geleden in Utrecht met de campagne 'EET met je hart': gedurende een periode van zes weken vragen restaurants een extra bijdrage aan gasten, die gebruikt wordt om structurele ontmoetingen voor ouderen in diezelfde gemeente te organiseren. Inmiddels is Met je Hart in 28 gemeenten en met meer dan duizend vrijwilligers actief. Ouderen worden voor de ontmoetingen persoonlijk uitgenodigd, opgehaald en thuisgebracht. De kracht van de ontmoetingen is dat ze terugkerend zijn. Daarnaast zijn er ook ouderen die zelf actief worden als vrijwilliger.


Koningin Maxima komt aan bij Oncle Jean
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Koningin Maxima komt aan bij Oncle Jean