Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde/ Groennieuws

Werken op grote hoogte: geluidsschermen op spoorviaduct Terheijdenstraat geplaatst

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Al sinds eind augustus wordt er door Prorail hard gewerkt aan het vernieuwen van de geluidsschermen langs het spoor rondom station Breda. Daarvoor is de Terheijdenstraat afgesloten voor verkeer. Vandaag werden de eerste schermen op hun plek gezet.

De geluidsschermen die op het spoorviaduct boven de Terheijdenstraat stonden, voldeden niet meer. In opdracht van Prorail voert de firma Schreuder Bouwen Langs Water Wegen daarom werkzaamheden uit waarbij de oude geluidsschermen vervangen worden door nieuwe, hogere geluidsschermen. Dat werk startte eind augustus al. Sindsdien is de Terheijdenstraat afgesloten voor autoverkeer. 

Als eerste werden de oude geluidsschermen gedemonteerd. Daarna werd een deel van de brugrand afgezaagd om het nieuwe scherm te kunnen plaatsen. De nieuwe schermen bestaan uit een stalen geraamte met aan de onderkant doorkijkramen en daarboven steenkorven. De steenkorven zien er hetzelfde uit als bij de nieuwe geluidsschermen die al zijn gebouwd rondom het station van Breda.

Omleiding

De afsluiting voor het autoverkeer duurt nog tot ongeveer 8 oktober. Bussen en fietsers kunnen wel gewoon langs de straat. Naast de tijdelijke verkeersborden zijn er ook verkeersregelaars aanwezig om het bus- en fietsverkeer begeleiden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding