Afbeelding
Foto: Perry Roovers

Levensgrote foto's op leegstaande panden moeten binnenstad 'tot leven' brengen

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - De gemeente Breda gaat in nauwe samenwerking met eigenaren en makelaars, leegstaande panden in de binnenstad ‘tot leven’ brengen. Etalages worden beplakt met levensgrote foto’s die Bredanaars van hun mooie stad maken.

De foto’s worden via een QR-code voorzien van contactgegevens van het pand. De gemeente roept de vastgoedeigenaren op om in deze moeilijke periode de beleving en aantrekkelijkheid van de binnenstad op niveau te houden. "Wildgroei van verschillende borden en posters op lege panden verrommelt de stad", aldus Gemeente Breda. "Met de foto’s op de etalages krijgen leegstaande panden weer positieve aandacht."

De gemeente hoopt met deze 'actie' de mogelijkheden tot nieuwe verhuur of verkoop te vergroten. De campagne duurt tot 1 september. Via de hashtag #ikmaakbredamooier kunnen Bredanaars foto’s insturen. Daaruit wordt een selectie gemaakt. De gemeente Breda zorgt voor de bestickering én voor het verwijderen op een later moment.

Wethouder Boaz Adank bracht vandaag de eerste foto aan op een leegstaand pand aan de Tolbrugstraat. “Het is natuurlijk jammer dat we leegstand hebben in de binnenstad", aldus de wethouder. "Als we de panden op deze manier toch aantrekkelijk maken, zal dat helpen onze binnenstad mooi te houden. Deze campagne kan een prachtige expositie worden van Breda. Ik hoop van harte dat deze campagne leidt tot meer verhuur of verkoop.”