Afbeelding
Foto: Rosa Meininger

Cultuurfonds Noord-Brabant ondersteunt 74 projecten: geld voor onder meer Blind Walls Gallery

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant heeft in het tweede kwartaal van 2021 voor 435.775 euro bijgedragen aan 74 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie. Dit geldt gaat onder meer naar het Bredase Blind Walls Gallery. Ook Stichting Bureau Pees uit Breda kan rekenen op een bijdrage.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant heeft in het tweede kwartaal van 2021 voor 435.775 euro bijgedragen aan 74 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie. Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Blind Walls Gallery en Stichting Bureau Pees uit Breda zijn twee van die project die een bijdrage ontvangen.

Blind Walls Gallery 

Blind Walls Gallery uit Breda kan voor de muurschildering op het Planciusplein rekenen op een bijdrage van 5.000 euro. In 2021 realiseert Blind Walls Gallery de honderdste muurschildering in de openbare ruimte van Breda. Deze mijlpaal wordt op bijzondere wijze gevierd op het Planciusplein. De wijk Heuvel wordt door de Rijksdienst Cultureel Erfgoed gezien als naoorlogs gebied met bijzondere cultuurhistorische betekenis. Bewoners en bezoekers zullen worden betrokken bij het realisatieproces, een pop-up expositie en de onthulling van het kunstwerk.

Stichting Bureau Pees

Stichting Bureau Pees uit Breda kan voor de theaterproductie Moederheil rekenen op een bijdrage van 5.000 euro. Tussen 1956 en 1984 werden er in Nederland zo’n 15.000 kinderen die geboren zijn in doorgangshuizen als Moederheil in Breda, afgestaan voor adoptie. De voorstelling toont verhalen van de destijds geadopteerde kinderen en hun afstandsmoeders. Bijzonder is dat er 50- en 60-plussers meespelen die destijds in Moederheil zijn geboren en afgestaan. Ook van cruciaal belang is de locatie: de voorstelling speelt in de voormalige tuin van het doorgangshuis aan de Valkenierslaan in Breda.