Afbeelding
Foto: Perry Roovers fotografie

Politie bewaakt woning Peter Schouten na aanslag op Peter R. de Vries

Door: Advertorial Algemeen

BREDA - Er is vanavond veel politie op de been rondom de woning van de Bredase advocaat Peter Schouten. Dit na de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De straten rondom de woning van Schouten zijn afgesloten. 

In Amsterdam is vanavond Peter R. de Vries (64) neergeschoten. Dat gebeurde op straat nadat De Vries de studio van RTL Boulevard verliet. De misdaadverslaggever raakte zwaargewond.

Er is nog niets bekend over het motief van de schutter. Mogelijk staat de aanslag in verband met de rol van De Vries in het Marengo-proces tegen Ridouan Taghi. De Vries is de vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. De Bredase Peter Schouten is de advocaat van de kroongetuige. Hij nam die taak op zich nadat de vorige advocaat van de kroongetuige, Derk Wiersum, werd vermoord. 

In Breda is vanavond veel politie op de been rondom de woning van Schouten. Er zijn ook zeer zwaarbewapende agenten bij aanwezig. De straten rondom zijn woning zijn afgezet. Bredanaars worden op grote afstand gehouden. Peter Schouten wordt door de politie naar een andere, veilige plek gebracht naar aanleiding van de aanslag op De Vries.

Advocaat
Peter Schouten bood zichzelf snel na de liquidatie van Derk Wiersum aan als nieuwe advocaat voor kroongetuige Nabil B. Hij zei daar destijds over: “Het is belangrijk dat iedereen hoort dat er onverzettelijke en onafhankelijke advocaten voor u klaar staan in deze mooie rechtstaat.” Hij riep andere strafrechtadvocaten op om zich ook te melden. In juni 2020 werd Schouten daadwerkelijk aangesteld als de nieuwe advocaat van de kroongetuige.

Afbeelding