Afbeelding

Ontdek Aquitaine in Frankrijk vanaf een 5 sterrencamping

Door: redactie Algemeen

Aquitaine, de streek in het zuidwesten van Frankrijk, is een prachtig vakantiegebied! Het ligt ingeklemd tussen de Pyreneeën en de Atlantische Oceaan. Het heeft een heerlijk klimaat: niet te warm, maar wel lekker zonnig. Het gevarieerde landschap, de kust én de verscheidenheid aan bezienswaardigheden en attracties, maken het een perfect gebied om je camping in Frankrijk te zoeken!

Kamperen in luxe

De mogelijkheden qua campings zijn in Aquitaine zeer uitgebreid. Voor rust en privacy kies je voor een knusse, kleine camping. Heb je liever meer luxe en faciliteiten? Boek dan een 5 sterrencamping in Frankrijk in deze streek. Bij die faciliteiten kun je bijvoorbeeld denken aan luxe stacaravans, zwembaden, wellness- en sportvoorzieningen en zelfs een manege. Op zo’n camping kom je zelf aan je rust terwijl je kinderen zich vermaken in de speeltuin, met de animatie en in de zwembaden. Je hebt er de beschikking over een campingwinkel, restaurants en alles wat je nodig hebt om je vakantie tot een succes te maken.

Omgeving

Natuurlijk is de omgeving ook belangrijk. Als het je alleen om de camping ging, kon je ook wel dichter bij huis blijven. In Aquitaine is ontzettend veel te zien en doen. Zo kun je er gebruik maken van het uitgebreide netwerk met fiets- en wandelpaden en zijn er fantastische golfbanen. Ga naar de prachtige natuurparken Périgor-Limousin en Landes de Gascogne en ontdek unieke flora en fauna. Tussen al dat prachtigs staan overigens ook verschillende indrukwekkende kastelen die je kunt bezoeken.

Steden en dorpen

Nouvelle Aquitaine, zoals de streek officieel heet, omvat maar liefst 5 departementen Pyrénées-Atlantique, de Dordogne, Landes, Gironde en Lot-et-Garonne. De elegante havenstad Bordeaux, tevens hoofdstad, is de moeite van een bezoek zeker waard. Hier slenter je door het historische centrum met de vele straatjes, winkeltjes, markten en pleintjes. Biarritz, de befaamde badplaats en surfspot helemaal in het zuiden, is natuurlijk ook een echte ‘must see’ en hetzelfde geldt eigenlijk voor Périgueux in de Dordogne. De imposante kathedraal daar is prachtig om te zien! De stad Pau, in de Pyreneeën, is eveneens erg mooi en je hebt er uiteraard een schitterend uitzicht.

Maar ook de talloze pittoreske dorpjes, zoals in de flanken van de Pyreneeën zijn fantastisch om te gaan ontdekken. Rijd bijvoorbeeld naar het schilderachtige Frans Baskenland en ontdek daar de bergdorpen. Of ga naar het glooiende landschap van de Dordogne en bezoek de boerendorpjes met de ouderwetse gezelligheid.

Vanaf je 5 sterren camping kun je al dit moois gaan ontdekken en beleef je een heerlijke tijd!