Een deeltje van de surprises van Basisschool De Griffioen
Een deeltje van de surprises van Basisschool De Griffioen Foto: Anton Hoeven

Dankzij Sinterklaasactie zijn 240 Bekenaren verrast met een cadeautje

Algemeen

PRINSENBEEK - De sinterklaasactie Zon in de Schoorsteen heeft onder druk gestaan van de hoge kosten waar tegenwoordig iedereen mee kampt, maar uiteindelijk kon de Zonnebloem Prinsenbeek toch weer 240 dorpsbewoners verrassen met een cadeautje. Vaak met zorg ingepakt of voorzien van een mooie surprise en/of rijm.

Met deze verrassingen wil de Zonnebloem wat extra aandacht geven aan mensen die wel wat extra zonneschijn kunnen gebruiken. Niet alleen de eigen gasten maar ook zo’n 100 andere personen die hiervoor op basis van onze oproep waren aangemeld door mensen in hun omgeving. 

“Zo’n 60 gevers gaven gehoor aan onze oproep en brachten 120 leuke cadeautjes naar het inleverpunt bij Speelgoed & Kadohuis Babsies. Enkele dorpsgenoten doneerden een financiële bijdrage omdat men niet in de gelegenheid was zelf een cadeautje te verzorgen”, laat de Zonnebloem weten.

“Omdat we als organisatie alle aanmeldingen wilden honoreren hebben we nog zo’n 100 attenties bijgekocht van de donaties, en uit de opbrengst van andere acties ten behoeve van de Zonnebloem. Dit in de hoop dat we ook in 2023 nog op financiële ondersteuning kunnen rekenen, hoewel ook nu uiteraard nog giften of sponsoring hiervoor van harte welkom zijn.”

De bovenbouw-klassen van De Griffioen hebben ook dit jaar weer een groot aantal surprises gemaakt die de Zonnebloem kon toevoegen aan de cadeautjes. Daardoor zijn veel attenties extra fleurig bij de ontvangers afgeleverd.

Afgelopen vrijdagmiddag hebben zo’n 25 vrijwilligers de cadeautjes en surprises opgehaald. Zaterdag en zondag werden die bij de mensen afgeleverd. Voor de distributie heeft de gemeente vanwege het bijzondere maatschappelijk karakter van deze actie de grote hal van De Drie Linden weer kosteloos ter beschikking gesteld.  “Als organisatie kunnen we dankzij de medewerking vanuit onze Beekse gemeenschap terugkijken op een geslaagde actie. Ook gezien de positieve reacties die we inmiddels van blije ontvangers hebben ontvangen. Verschillende mensen belden of mailden al om te bedanken voor het fijne gebaar en het mooie cadeautje met surprise.”