Afbeelding
Foto: Marloesstopthaarms

Marloes (40) heeft MS en moet voor een behandeling naar Mexico

Door: Bregje Kop Algemeen Uitgelicht

BREDA - De 40-jarige Marloes uit Breda kreeg in 2020 te horen dat zij lijdt aan MS. Om haar ziekte te remmen heeft zij een behandeling nodig, maar deze wordt alleen gedaan in Mexico en kost 70.000 euro. Daarom zijn vrienden en familie van Marloes een inzamelingsactie begonnen.

“Mijn zus Marloes is in 2020 gediagnostiseerd met MS (een vroege, agressieve vorm van relapsing-remitting MS)”, aldus Yoeri, de broer van Marloes. “Gelukkig loopt er veel onderzoek naar MS, maar dat gaat helaas voor haar niet snel genoeg.” Marloes komt namelijk niet in aanmerking voor stamceltransplantatie in Nederland. “En vanwege haar voelbare achteruitgang wil Marloes in juli 2023 een stamceltherapie in Mexico ondergaan om de MS voor een langere periode te remmen”, aldus Yoeri. “Hiermee wil ze een normale en actieve moeder en vrouw voor haar kinderen en man blijven. Dit is voor haar een grote stap, maar wel iets waar ze volledig gecommitteerd aan is.”

Om geld in te zamelen voor deze behandling zijn vrienden en familie een crowdfunding gestart op Marloes wens werkelijkheid te maken. “De behandeling kost 70.000 euro en iedere bijdrage helpt om het doel te bereiken”, aldus Yoeri. “Het zou fantastisch zijn als we dit voor Marloes kunnen realiseren. Wij hoeven ‘alleen maar’ het geld bijeen te halen, zij zal het zwaarste deel moeten leveren en de behandeling moeten ondergaan.”

“Er worden momenteel verschillende benefietevenementen in Breda opgezet om meer mensen onderdeel te maken van deze berg die door Marloes beklommen moet worden. Een daarvan is een benefiet diner in samenwerking met de Curio school. Ons doel is om snel toe te werken naar de benodigde funding voor dit traject.”

Meer informatie over Marloes en de crowdfunding vind je op https://www.marloesstopthaarms.nl/.