Afbeelding

Nieuwe buurtbakkerij FoGo start crowdfunding voor opening

Door: Charlotte Sijbers Algemeen

BREDA - In de wijk Princenhage komt een nieuwe buurtbakkerij, althans als het aan oprichters Suri en Sean Fonseca ligt. Het stel is een crowdfunding gestart om hun droom te verwezenlijken. Inmiddels is al ruim 44.000 euro opgehaald, maar om daadwerkelijk open te kunnen is meer geld nodig. In totaal 100.000 euro. 

De ondernemers, geboren op Curaçao, kwamen naar Nederland om hun horizon te verbreden. Na beiden 25 jaar werkzaam te zijn geweest als operatie assistent in diverse ziekenhuizen is het nu tijd om voor hun droom te gaan. In 2020 zijn ze gestart met FoGo Bakehouse als microbakkerij. Nu willen ze een buurtbakkerij openen in Princenhage omdat dit volgens hen mist in de wijk. ‘Een plek van ontmoeting en verbinding. Maar vooral een plek waar je kunt genieten van een kop koffie en een lekkernij gemaakt met veel liefde en passie. En goede ingrediënten, zoveel mogelijk biologisch’, ligt Sean toe. Bij ons geldt: ‘Terug naar de basis’. Simpelweg meel, water, zout, een flinke dosis passie en liefde. Geen toevoegingen of stabilisatoren. Je weet wat je eet’, zegt Suri.

In het vooroorlogse pand waar de bakkerij moet komen wordt inmiddels flink geklust. Sinds 2021 is het stel bezig met renovatie- en verduurzamingswerkzaamheden. Ze maken daarbij zoveel mogelijk gebruik van de historische elementen en oude materialen. “De prachtige oude schooldeur van de toenmalige Christoffel school hier tegenover heeft bij ons een nieuw plekje gekregen en kan nu nog jaren mee. Ook de gietijzeren stalraampjes uit de slagerij zijn teruggebracht in de oorspronkelijke staat. Op de achtergevel zitten vermoedelijk kogelgaten en granaatinslag van een gevecht tussen Duitse en Poolse soldaten in 1944, ons pandje ademt echt historie’, aldus Suri.

FoGo Bakehouse moet een combinatie worden tussen een bakkerij, horeca en To Go. Het pand biedt plek aan ongeveer 25 gasten, die straks middenin het productieproces komen te zitten, letterlijk want gasten kunnen straks zien én ruiken hoe de broden en taarten gebakken worden.

Om daadwerkelijk open te kunnen is een crowdfunding gestart. De steeds oplopende prijzen van materialen zorgen voor een uitdaging, aldus de ondernemers. “Inmiddels is ruim 44.00 euro opgehaald, echt waanzinnig hoeveel support we al hebben gekregen. Maar om de plannen uit te kunnen voeren moeten we voor 30 januari nog een kleine 60.000 euro bij elkaar krijgen. Het is al 20 jaar onze grootste droom, we gaan er voor de volle 100% voor!” 

Geïnteresseerden kunnen investeren via Crowdaboutnow.

Afbeelding