Afbeelding
Foto: Kevin Weistra

Kevin maakt kans op de titel ‘Leukste rijinstructeur van Nederland’

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Al ruim vijf jaar is Kevin Weistra met veel plezier rij-instructeur. En zijn (oud-)leerlingen zijn enorm enthousiast over hoe hij dat doet. Daarom hebben ze hem genomineerd voor de titel ‘Leukste rijinstructeur van Nederland’. Die verkiezing wordt georganiseerd door Qmusic. “Het is natuurlijk ontzettend leuk dat mijn leerlingen me hebben opgegeven”, vertelt Kevin.

Wie is de leukste rijinstructeur van Nederland? Dat is de vraag die Qmusic wil beantwoorden. Afgelopen periode konden luisteraars hun favoriete rijinstructeur nomineren. Eén van die genomineerden is Kevin Weistra. “Ik had deze verkiezing al wel voorbij horen komen, maar je gaat natuurlijk niet jezelf nomineren”, vertelt Kevin. “Maar toen kreeg ik ineens berichtjes van (oud-)leerlingen dat zij mij hadden opgegeven. Dat is super leuk van ze.”

Eén van die oud-leerlingen is Robbert. “Wat Kevin de leukste rijinstructeur van Nederland maakt, is dat hij echt de tijd neemt om leerlingen te leren autorijden. Kevin hanteert daarbij zijn eigen norm. Hij vertelt bijvoorbeeld dat je de CBR-norm hebt om te kunnen slagen. Maar wij moeten alles nog beter doen, volgens de Kevin-norm. Tijdens het lessen luisterden we altijd luisterde naar het Foute uur van Q-Music. Doordat we samen lekker konden blèren en rondjes rijden, ben ik in een keer geslaagd. Maar als ik eerlijk moet zijn, is Kevin een betere instructeur, dan zanger”, vertelt hij lachend. 

Plezier
Kevin heeft enorm veel plezier in zijn vak. En hij beseft heel goed dat voor zijn leerlingen de lessen soms erg spannend kunnen zijn. Want fouten maken achter het stuur is geen pretje. Hij probeert zijn leerlingen dan ook altijd gerust te stellen. “Je moet van fouten geen big deal maken. Fouten maken mag. Daar leer je van.” Daarnaast zorgt Kevin altijd voor veel humor in de auto. “Leren moet leuk zijn, daar ben ik van overtuigd. Ik vind het dan ook super belangrijk dat de sfeer goed is en dat het gezellig is in de auto.” 

Het is nog tot en met donderdag 2 februari 18.59 uur mogelijk om te stemmen om de leukste rij-instructeur van Nederland. Daarna wordt de shortlist van 3 instructeurs bekend die strijden om de titel. Op 9 februari wordt er uiteindelijk één instructeur bekroond tot leukste rijinstructeur van Nederland. Hij of zij rijdt naar huis met het Gouden Stuur. Stemmen doe je hier.

Kevin is niet de enige rij-instructeur die in Breda actief is die genomineerd is. Ook Ronnie Nouws, Yassir Panchu en Carlo de Rooij zijn genomineerd.