Afbeelding
Foto: Wiebe Sietze

Elfstedentoer komt naar Breda: schaatsclinics voor kinderen met handicap

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - De Elfstedentoer komt naar Breda. Op 1 maart kunnen kinderen die, door hun handicap, nog nooit op de ijzers hebben gestaan dit voor het eerst ervaren. De clinics worden verzorgd door de Sven Kramer Academy en Duosport. 

Elk kind moet minstens één keer kunnen ervaren hoe leuk schaatsen is. Dat is waar de Sven Kramer Academy zich voor inzet. En dat vindt ook Stichting het Gehandicapte Kind. Daarom organiseren zij de Samen Schaatsen Elfstedentoer. Op ijsbanen door heel Nederland kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar een clinic volgen. Voor kinderen met een fysieke beperking zijn er schaatsframes beschikbaar: een frame met een zitje en drie ijzers. 

“Nederland is een schaatsland; zodra het kan, gaan we massaal het ijs op”, aldus de organisatie van de Elfstedentoer. “Toch zijn er kinderen die nog nooit op de ijzers hebben gestaan. Om het plezier van schaatsen te ervaren, kunnen zij een gratis clinic volgen tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer.” De toer komt 1 maart naar de Kunstijsbaan Breda. De clinics worden verzorgd door de Sven Kramer Academy en Duosport.

Clinics
De clinics worden verzorgd door de instructeurs van de Sven Kramer Academy en Duosport. De kinderen gaan een schaatsspel doen, een parcours afleggen en natuurlijk rondjes maken over de baan. Na afloop krijgen de kinderen een medaille als herinnering.

Op de Kunstijsbaan Breda worden 1 maart twee clinics gegeven tussen 14.30 en 17.00 uur. Alle kinderen van 5 tot 12 jaar zijn welkom. Deelname is gratis na aanmelding via samenschaatsen.nl.