De overdracht van de 1.946.000 DE-waardepunten
De overdracht van de 1.946.000 DE-waardepunten Foto: Berend van Delden

Inzamelactie levert 2 miljoen Douwe Egberts-punten op voor de Voedselbank

Algemeen

BREDA - 1.946.000: Dat is het aantal Douwe Egbertswaardepunten die dit jaar door het winkelend publiek in Breda en Terheijden geschonken zijn aan de DE-waardepuntenactie van de Lionsclubs Breda De Zuidelijke Baronie en Breda Host. De DE-waardepunten zijn ingezameld voor koffie voor de Voedselbank. In totaal kunnen er 4000 pakken koffie worden gedoneerd.

Twee Bredase Lionsclubs hadden voor de Voedselbank DE-punten-inzameldozen geplaatst in 27 supermarkten van Albert Heijn, Jumbo en Plus, waarin de supermarktklanten hun punten konden achterlaten. 

Succes
De Lionsclubs hebben de inzameling al vaker gehouden. Het eerste jaar leverde 2.760.000 punten op en het tweede jaar met 1.925.000 punten. “Dit jaar heeft de actie met 1.946.000 punten toch weer 21.000 punten meer opgeleverd dan vorig jaar. De Voedselbank zal daarom, evenals vorig jaar, weer zo’n 4.000 pakken koffie van Douwe Egberts tegemoet kunnen zien. Met 4000 pakken koffie kan de Voedselbank weer maanden vooruit”, laat Jan van der Zwaard namens de voedselbank weten. In Breda en Terheijden zijn er zo’n 700 gezinnen afhankelijk van de Voedselbank Breda, samen ongeveer 2.000 personen. Koffie in het voedselbankpakket wordt altijd zeer gewaardeerd. De Lions weten dus waar ze het voor doen.

Vorige week donderdag zijn de ingezamelde DE-punten in een viertal verhuisdozen door de Lions officieel overgedragen aan de Voedselbank Breda.  De Voedselbank zorgt voor verzending van de punten naar Douwe Egberts, die na controle de pakken koffie ter beschikking stelt.

Deze Bredase Lionsactie is onderdeel van een grote landelijke Lionsactie, die vorig jaar in totaal 92 miljoen waardepunten opleverde, waarvoor Douwe Egberts toen 188.000 pakken koffie ter beschikking stelde aan de Voedselbanken in Nederland. De Bredase actie wordt uitgevoerd door de Lionsclubs Breda De Zuidelijke Baronie en Breda Host.   Dit met medewerking van de supermarkten en in nauwe samenwerking met de Voedselbank Breda.