Drukte op de Grote Markt tijdens carnaval, foto ter illustratie
Drukte op de Grote Markt tijdens carnaval, foto ter illustratie Foto: Gré van Pelt

Vuurwerk ontploft onder rok: Vrouw loopt ernstige brandwonden op in schaamstreek

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Wie heeft gezien dat er tijdens carnaval op de Markt vuurwerk is afgestoken? Dat wil de politie graag weten. Op zaterdag 18 februari liep een 29-jarige vrouw zware brandwonden op aan de binnenkant van haar dijbeen en schaamstreek toen vuurwerk af ging onder haar rok. 

De vrouw stond op zaterdag 18 februari rond 15.15 uur ter hoogte van café de Vulling toen het misging. Ze zag vanaf de grond iets wat leek op vuurwerk omhoog komen, wat daarna ontplofte met een harde knal. Haar carnavalspanty en tutu van synthetisch materiaal smolten weg en de vrouw voelde direct enorm veel pijn.

Later in het ziekenhuis bleek ze eerste, tweede en derdegraads brandwonden te hebben aan haar dijbeen en schaamstreek.  De vrouw heeft nog steeds erg veel pijn, heeft last van herbelevingen en slapeloosheid.

De politie roept mensen die het zagen gebeuren op om te bellen met 0900-8844. Ook wanneer mensen beeldmateriaal hebben, zelf gefilmd of van een beveiligingscamera, wordt hen gevraagd dit te delen. Dit kan onder vermelding van het nummer: 2023049140. “Omdat de markt bomvol stond met carnavalsvierders, zijn er hopelijk mensen die het hebben zien gebeuren of heeft er iemand beeldmateriaal”, aldus de politie.