Afbeelding
Foto: Spinning for Life

Breda maakt zich op voor Spin for Life, de grootste spinningmarathon ooit

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Twee uur spinnen op de beats van SLAM! en tegelijkertijd geld ophalen voor het goede doel. Stichting Fight Cancer, SportCity, SLAM! en Global Media & Entertainment organiseren op 23 maart de ‘grootste spinningmarathon ooit’ in Breda. Met dit evenement wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker. 

De organisaties willen op donderdag 23 maart duizenden mensen op de fiets krijgen om op één van de 27 deelnemende SportCity clubs 1 of 2 uur te gaan spinnen op de beats van SLAM! Iedereen kan meedoen, ook mensen die geen lid zijn van SportCity. Het doel: een half miljoen euro bij elkaar fietsen voor onderzoek naar behandelingen op maat voor jongvolwassenen met kanker. De teller staat inmiddels op 285.000 euro.

Vanaf maandag 20 maart gaat bij SLAM! het aftellen beginnen. Live vanuit de studio wordt er van 20 tot en met donderdag 23 maart een fiets draaiende gehouden door diverse bekende gasten. SLAM!-DJ Martijn La Grouw geeft op donderdag het spreekwoordelijke wiel over door vanuit Naarden naar Amsterdam te fietsen. Hij opent daarmee officieel de ‘grootste spinningmarathon ooit’.

Deelnemers en bedrijven die meedoen halen donaties op in hun eigen omgeving bij familie, vrienden en collega’s. Deze supporters worden opgeroepen om op 23 maart naar SportCity Breda te komen om deelnemers aan te moedigen. Met de opgehaalde donaties wordt onderzoek gefinancierd naar behandelmethoden op maat voor jongvolwassenen. Stefanie van Rootselaar, directeur Fight cancer: “We hopen met onze 27 lokale evenementen, die samen Spin for Life vormen, zoveel mogelijk mensen te inspireren om mee te doen én te doneren. Kanker raakt helaas nog steeds 1 op de 3 Nederlanders, dus onderzoek is van levensbelang. Samen dragen we met Spin for Life bij aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is.”