Afbeelding
Foto: Facebook Oostkust

Buiten-vergunning Oostkust niet verlengd: Festiviteiten verplicht naar binnen verplaatst

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BREDA - De gemeente heeft de buiten-vergunning voor Oostkust niet verlengd. Daardoor is de organisatie verplicht al de festiviteiten naar binnen te verplaatsen. "Onze dromen zijn in gevaar."

Via Instagram laat Oostkust haar volgers weten dat zij geen feesten meer mogen geven op hun buitenterrein bij Breepark. De vergunning om festivals buiten te organiseren wordt namelijk niet verlengd door de gemeente Breda. 

Oostkust had plannen om voor het eerst een volledig seizoen te draaien, met vele ‘mooie events op de agenda’. "Deze dromen zijn nu in gevaar", aldus Oostkust. "Onze initiatieven worden al jaren naar Breepark verwezen. Tot op heden konden we genieten van een stukje grond om een in- en outdoor locatie op te bouwen. Maar volgens de gemeente past dit niet meer in het beleidsplan en het straatbeeld."

Dit nieuws betekende dat ‘Happy Feelings’ en ‘Zonnig’ tijdens Koningsdag in zijn geheel naar binnen verplaatst moesten worden. "Gelukkig hebben we een groot terras van 350 vierkante meter waar de evenementen toch door konden gaan", aldus Oostkust. 

De timing en communicatie van het nieuws, zo net voor de start van de zomer, is volgens Oostkust ‘gedesillusioneerd en vol onbegrip’. "Toch geven we niet op. We zijn momenteel met alle promotors, organisaties en gemeentelijke instanties in gesprek om te kijken wat er nog wél mogelijk is de aankomende tijd."