Afbeelding
Foto: De Langste Fiets

Een wereldrecordpoging: In Prinsenbeek bouwden ze de langste fiets ooit

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

PRINSENBEEK - In Prinsenbeek gaat een groep enthousiastelingen zaterdag een bijzondere wereldrecordpoging doen, namelijk die van een ritje op de langste fiets ter wereld. Daar hebben zij een fiets van maar liefst 50 meter gebouwd. Om 13.00 uur is iedereen welkom om het moment bij te wonen.

47,5 meter. Zo lang is het huidige wereldrecord van de langste fiets ooit. En als het aan een groep enthousiaste Bekenaren ligt, wordt dat record zaterdag verbroken. Zij hebben namelijk een fiets van meer dan 50 meter gebouwd. En daar gaan ze zaterdag hun wereldrecordpoging op doen. 

Het idee voor de recordpoging kwam vanuit de organisatie van de BAK fietstocht. Omdat de animo voor dat evenement afnam, besloten zij om iets spectaculairs te bedenken om meer aandacht te genereren. En dat werd de langste fiets ooit. Op social media is het avontuur van de Bekenaren al langer te volgen. Daar hielden zij hun volgers op de hoogte van het complexe bouwproces. En op Koningsdag konden nieuwgierige mensen alvast komen kijken naar een klein proefritje. Zaterdag om 13.00 uur is het tijd voor de echte wereldrecordpoging. Om in het Guinness Book of World Records te komen, moet er minimaal 100 meter gefietst worden met de fiets.

Het spektakel zal plaatsvinden op het terrein van Aartsen Fruit en Vegetables (Heilaar-Noordweg 9, 4841 RR Breda). Vanaf 12.00 zijn de poorten geopend en om 13.00 zal de recordpoging officieel plaatsvinden. “Voor het evenement geldt, vol=vol, dus kom op tijd. Er is weinig parkeergelegenheid, dus wij vragen om zoveel mogelijk op de fiets te komen”, aldus de organisatie.