Afbeelding
Foto: Bregje Kop

Virgil van Dijk heropent Cruyff Court in Haagse Beemden na opknapbeurt

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Na jaren intensief gebruik was de Cruyff Court in Haagse beemden hard toe aan een opknapbeurt. Na een renovatie heropende voetballer Virgil van Dijk vanmiddag het veldje in de wijk officieel. Honderden kinderen waren aanwezig bij dit feestelijke moment. 

Sinds 2008 is er in de Haagse Beemden een Cruyff Court gevestigd. Op dit veldje kunnen kinderen uit de buurt voetballen. Na jaren van intensief gebruik was het veldje nu aan een renovatie toe. Vandaag werd de court door niemand minder dan Virgil van Dijk heropend. Ook werd de Cruyff Court vernoemt naar de voetballer - die daar zijn eerste meters maakte. Het is de tweede Cruyff Court ter wereld die vernoemd is naar de voetbalheld uit Breda. “En dat is bijzonder”, aldus de Cruyff Foundation. “Want niemand anders heeft twee veldjes op zijn naam staan.”’

Honderden kinderen verzamelden zich vanmiddag bij de Cruyff Court in de Haagse Beemden. Daar kwam namelijk één van de beste verdedigers van de wereld - Virgil van Dijk - het voetbalveldje heropenen. “Bedankt voor het komen allemaal. Ik ben heel erg trots om hier te zijn vandaag”, aldus de wereldspeler. “Ik heb hier vroeger zelf ook gevoetbald. Daarbij heb ik veel gewonnen en veel verloren, maar vooral ook vrienden gemaakt. Dat ik dit vandaag mag doen, in mijn buurt, maakt me echt trots.”

Ook andere bekende voetballers en YouTubers, waaronder Soufiane Touzani, waren vanmiddag aanwezig in de Haagse Beemden. Na de officiële opening en de onthulling van de nieuwe naam, werd er ook meteen een wedstrijdje gespeeld op het veld. Een aantal geselecteerde spelertjes van wds’19, de oude club van Virgil, mochten ook mee voetballen. Daarna nam Van Dijk nog uitgebreid de tijd om handtekeningen uit te delen en foto’s te maken.

Virgil van Dijk wordt gezien als één van de beste voetballers ter wereld. Momenteel speelt hij bij het Engelse Liverpool. Maar de roots van de verdediger liggen in Breda. Van Dijk werd in 1991 geboren in de Haagse Beemden. Daar begon hij met voetballen in de jeugd bij WDS’19 en vanaf de D-jeugd is hij gaan voetballen bij de jeugdopleiding van Willem II. In 2018 verruilde de van oorsprong Bredanaar Southampton in voor Liverpool, dat ongeveer 84,5 miljoen euro voor hem betaalde. Daarmee werd hij zowel de duurste verdediger als de duurste Nederlandse voetballer ooit.