Afbeelding
Foto: Judith Adriaansen

Wereldrecordpoging: De langste fiets ooit komt uit Prinsenbeek en is 54,64 meter lang

Door: Michel Claessens Algemeen

PRINSENBEEK - In Prinsenbeek heeft een groep enthousiastelingen zaterdagmiddag het wereldrecord voor de langste fiets ooit gebroken. De fiets die Bekenaren hebben gebouwd, is 54,64 meter lang waarmee ze het huidige record van 47,5 meter hebben overtroffen. 

De recordpoging was een initiatief vanuit de organisatie van de BAK fietstocht. Omdat de animo voor dat evenement afnam, besloten zij om iets spectaculairs te bedenken om meer aandacht te genereren. Dat werd een recordpoging om de langste fiets ooit te bouwen. Op social media was het avontuur van de Bekenaren al langer te volgen. Daar hielden zij hun volgers op de hoogte van het complexe bouwproces en op Koningsdag konden nieuwsgierige mensen alvast een kijkje nemen.

Vandaag was het eindelijk zover. Op het terrein van ‘Aartsen Fruit and Vegetables’ werd de fiets gepresenteerd met een ritje. De fiets die de Bekenaren hebben gebouwd, is 54,64 meter lang waarmee ze het huidige record van 47,5 meter hebben overtroffen. Officieel is het echter nog niet. De recordpoging moet eerst worden bevestigd door de organisatie van het Guinness Book of Records. Wel hebben de deelnemers een voorlopig certificaat gekregen waarin de recordpoging en de lengte van de fiets zijn vastgelegd.