Afbeelding
Foto: Gemeente Breda

Breda neemt afscheid van gele coronastreep in binnenstad

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De gele coronastreep, die gedurende de pandemie diende als een hulpmiddel om bezoekers erop te wijzen de sociale afstand te bewaren, wordt binnenkort verwijderd uit de binnenstad van Breda.

Sinds het begin van de pandemie heeft de gele coronastreep Bredanaars geholpen om bewust te blijven van de noodzaak om elkaar ruimte te geven en zo de verspreiding van het virus te beperken. Nu de situatie rondom corona in Nederland dusdanig is verbeterd dat het virus gezien kan worden als een griep is besloten dat het tijd is om afscheid te nemen van de gele coronastreep.

Het weghalen van de gele strepen in de binnenstad start op maandag 12 juni. Het werk zal een aantal dagen in beslag nemen. “Omdat de streep ondertussen ook een symbool is gaan staan voor een periode waarin we als gemeenschap veerkracht hebben getoond en waar samenwerking nodig was, wordt er samen met het Ondernemersfonds Breda en KHN Breda gewerkt aan een plaquette die ons aan die tijd blijft herinneren”, laat de gemeente Breda weten.