Het indoortrampolinepark in Teteringen is failliet.
Het indoortrampolinepark in Teteringen is failliet. Foto: Street Jump Breda

Trampolinepark Street Jump Breda is failliet: ‘Alles aan gedaan om dit te voorkomen’

Door: Olaf Knook Algemeen

TETERINGEN - Street Jump Breda, het grootste indoor trampolinepark in de regio, is donderdagochtend failliet verklaard door de rechtbank van Zeeland-West-Brabant. De deuren van het trampolinepark waren al sinds 1 september dicht, maar blijven nu voorgoed gesloten. Mede-eigenaar Bart Verwijmeren is er kapot van: “We hebben er alles aan gedaan om het te laten slagen, maar het is niet gelukt.”

Het trampolinepark in Sportcentrum Teteringen, dat werd geopend in 2019 na grote bouwvertragingen, stond bekend om zijn indrukwekkende zestig trampolines en meer dan 2000 vierkante meter springoppervlakte. Street Jump Breda bood bezoekers een breed scala aan springmogelijkheden, waaronder trampolines, luchtzakken en een obstakelparcours. Het uitgesproken faillissement betekent het einde voor het trampolinepark en zijn trouwe klanten.

Bart Verwijmeren, mede-eigenaar van Street Jump Breda, is net terug van zijn afspraak: “Dit is natuurlijk ontzettend jammer. We hebben er alles aan gedaan om het te laten slagen, maar het bleek niet genoeg”, vertelt Verwijmeren.

Achterstanden
Na de opening in 2019 werd het trampolinepark geconfronteerd met de onverwachte uitdaging van de COVID-19-pandemie. Vooral tijdens de winterperiode waren er strikte regels van kracht, die pas werden versoepeld tijdens de zomermaanden. Dit had een aanzienlijke impact op de inkomsten, aangezien Street Jump Breda voornamelijk een binnenactiviteit was die populair was tijdens de winter.

Vermijmeren blijft met een leeg gevoel achter: “We hadden te maken met heel veel achterstanden. Eerst kregen we te maken met grote bouwvertragingen, en daarna kwam de pandemie. De opgelopen achterstanden bleken te veel om te overwinnen. Daarom hebben we besloten om onze deuren voorgoed te sluiten. De sluiting van het trampolinepark laat een leegte achter in de regio voor liefhebbers van indoor springactiviteiten.

Street Jump Breda was het zesde indoortrampolinepark in Nederland. Het park werd geopend door de eigenaren Bart Verwijmeren en Pascal de Pon, die ook Monkey Town Breda beheerden.